16 Eylül 2015 Çarşamba

CorelDRAW Graphics Suite X7.6 Yeni Özellikler

CorelDRAW Graphics Suite X7 Update 6 bir kaç gün önce yayınlandı. CorelDRAW X7 için altıncı ve bir değişiklik olmazsa sonuncu güncelleme olan X7.6 hem CorelDRAW Graphics Suite uygulamalarındaki bir çok küçük sorunu epey düzeltmiş hem de CorelDRAW kavramını, daha sosyal bir hale getirerek başarılı bir topluluk sitesi sunumu ve yeni uygulamalarıyla toparlamış gibi görünüyor.

Bu yazımda X7.6 ile gelen yenilikleri detaylı inceleyeceğim. Hata düzeltmeleri listesini ise birkaç gün içinde yayınlayacağım. Bakalım X7'nin altıncı güncellemesinde bizi neler bekliyor;

CorelDRAW Graphics Suite X7.6 Microsoft Windows 10 Uyumluluk sertifikası aldı; bu durum, CorelDRAW X7.6’yı Windows 10 işletim sisteminde güvenle kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Konu hakkında detaylı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Premium üyeler ve aboneler için olan pakette, RAW işleme yazılımı olan Corel AfterShot’un yeni sürümüne sahip oluyoruz. 
Yeni AfterShot, yüksek çözünürlüklü monitörler için geliştirilmiş arayüzü, daha fazla fotoğraf makinesi RAW biçimleriyle çalışabilmesi, farklı fotoğraf makine modelleri için geliştirilmiş özellikleri ve bir çok hata düzeltmesi ve performans geliştirmeleri ile geliyor.


Corel AfterShot sürümü bu güncelleme ile 2.0.0.137'den 2.2.1'e yükseliyor. Burada dikkat edilmesi gereken konu X7.6 güncellemesini yaptıktan sonra AfterShot güncellemesini ayrıca yapmanız gerektiğidir. corel.com internet sitesinde oturum açtıktan sonra Downloads for Members and Subscribers bölümünden AfterShot uygulamasının yeni sürümünü indirip kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

Ekran görüntüsünden de görüleceği üzere, yeni sürüm 30 Eylül 2015 tarihinde indirilebilir olacak. Bu da demek oluyor ki küçük bir AfterShot incelemesi yapacağız...


Premium üyeler ve aboneler için Premium Knife Tool’da birkaç geliştirme yapıldı. Premium üye ve abone olmayanlar için ise bu özelliğin X8’de geleceğini ve bu güncelleme ile de artık gelişimini tamamlamak üzere olduğunu belirtmek isterim.


3 adet daha Uzmanından dersler eklendi. Bu dersler Insights From Experts olarak adlandırılıyor ve PDF biçiminde ders anlatımı olarak yayınlanıyor. Yeni dersler şöyle


Geliştiriciler için özel topluluk sitesi:
CorelDRAW X7 ilk yayınlandığında beni en çok heyecanlandıran kısmı yeni VBA ve VSTA özellikleri olmuştu. CorelDRAW’da artık özel araç üretebiliyor ve bu araçları farklı amaçlar için kullanabiliyordunuz. Fakat birkaç üretici dışında üçüncü parti eklenti, makro veya plug-in göremedik. Corel yönetimi geliştiricileri bir araya getiren bir site hazırlamış ve geliştirici kaynaklarını da çevirimiçi olarak sunmuş. Umarım bu, geliştiriciler için ve tabi ki kullanıcılar için de yeni bir kapı olur ve CorelDRAW’ın ihtiyacı olan eklentilerine önümüzdeki aylarda karşılaşırız.

CorelDRAW Geliştirici topluluk sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

CorelDRAW Graphics Suite X7 Update 6 kurulum dosyasını buradan indirip sisteminize kurabilirsiniz. Otomatik güncelleştirmeleriniz açıksa zaten CorelDRAW bunu kendisi yapacaktır.

4 yorum:

  1. Paylaşım için Teşekkürler hocam.

    YanıtlaSil
  2. Üst düzey derslerde hakikaten çok iyi imiş hocam.

    YanıtlaSil
  3. CDGS X7 FONT UPDATE bu sürüm bunu içeriyor mu, ya da diğer önceki yamaların hepsini içerir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. X7.6 kendinden önceki tüm güncellemeleri içerir. X6 Update 6'yı yükledikten sonra X7 Update 6.1 güncellemesini de yüklemelisiniz. Böylece X7 ile ilgili yayınlanmış tüm güncellemeleri yüklemiş olursunuz.

      Sil