11 Kasım 2015 Çarşamba

CorelDRAW Graphics Suite X7 piyasaya sürüldükten sonra da geleneksel anketimizi yaptık ve CorelTÜRK Blog takipçilerinin hangi CorelDRAW sürümünü kullandıklarını gördük. Her zamanki gibi yeni sürüme rağbet oluştukça eski sürümlere olan ilgi mecburen azalıyor. Şimdi sonuçlara bakalım;


CorelTÜRK Blog takipçilerinden anketimize katılanların CorelDRAW kullanım oranları şöyle;

CorelDRAW X7: 386 kişi %41
CorelDRAW X6: 285 kişi %30
CorelDRAW X5: 169 kişi %18
CorelDRAW X4: 40 kişi %4
CorelDRAW X3 ve öncesi 54 kişi %5

Toplam katılımcı sayısı: 934

CorelDRAW X6 sürümü oturmuş renk yönetim sistemiyle, hata düzeltmelerinin yanında yeni özellikler içeren güncellemeleriyle, ülkemizdeki satış politikası neticesinde uygun fiyatıyla bir çok kullanıcının vazgeçemediği bir sürüm oldu.

Tüm bunlara rağmen X7 sürümü de epey kullanıcı çekmiş ki anketimizdeki X7 kullanıcıların sayısı hiç de azımsanmayacak kadar %41 oranıyla görülüyor. CorelDRAW X7 önceki sürüm olan X6'nın bir çok hatasını giderdi ve radikal değişikliklerle geldi. 6 adet güncelleme 2 adet hotfix ile CorelDRAW tarihinde en çok güncelleme alan, dolayısıyla Corel yazılım ekibinin üzerinde sürekli çalıştığı bir sürüm oldu.

CorelDRAW X7 bir sonraki sürüm CorelDRAW X8 'deki bir çok yeniliğin habercisi. CorelDRAW X8 henüz yayınlanmamış olsa da aslında bir çok yeni özelliğini biliyoruz. Nereden mi? CorelDRAW X7 yeniliklerinden... CorelDRAW X7 premium üyeleri ya da aboneleri CorelDRAW X8'deki bir çok özelliği şimdiden kullanmaya başladı bile.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder