3 Haziran 2008 Salı

Corel Designer, alan, çevre, derinlik hesaplamak.

Corel Designer Technical Suite öğrenmesi ve kullanımı çok kolay bir teknik çizim yazılımı. Özellikle CorelDRAW kullanıcıları için çok kısa sürede öğrenilecek bir yazılım. CorelDRAW yeni özelliklerinin bir çoğunu Designer'dan alır. CorelDRAW'ın bir tasarım yazılımından çok teknik tasarım ya da teknik çizim yazılımına benzemesinin sebebi de bu olsa gerek.

CorelDRAW'da tasarım dışında özel işler yapıyorsanız bazen yaptığınız çizimlerin uzunluğu, alanı, 3b ise derinliği gibi ölçüleri lazım olabilir. Malesef CorelDRAW'da bu ölçümleri yapabileceğiniz bir araç yok (birkaç makro vardı fakat nette şimdilik bulamadım). Fakat Corel Designer'da mevcut. Bu özellik bir makroyla yapılıyor ve bu makro da Corel Designer kurulumuyla birlikte sisteme yükleniyor.

CorelDESIGNER'da Geometric Information makrosunu çalıştırdığınzda Geometric Information penceresi açılır. Herhangi bir nesne seçerseniz nesne ile ilgili tüm geometrik ölçüler anında hesaplanarak (nesne seçilir seçilmez) gösterilir. İstediğiniz geometrik bilgiyi seçer ve Create Text'e tıklarsanız nesnenin hemen altına geometrik bilgiler eklenir.
Alan hesaplama, uzunluk hesaplama ve derinlik hesaplamalarınızı Geometric Information ile çok pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder