3 Haziran 2008 Salı

Corel Designer Technical Suite X4 geliyor !

Geçtiğimiz mart ayının ortalarında Corel Designer Technical Suite için beta tester kayıtları başlamıştı. Yaklaşık 1 ay süren beta tester kayıtları nisan ayının ortasında bitmişti. aradan geçen birbuçuk aylık süreden sonra Designer X4 olarak ön-inceleme için yani pre-release technology preview sürümü yayınlandı. 60 gün kullanım süreli Corel Designer Technical Suite X4 pre-release sürümünü indirmek için coreldraw.com üyesi olmanız yeterli. Coreldraw.com üyesi iseniz Designer X4'ü buradan indirebilirsiniz. Coreldraw.com üyesi değilseniz buradan üye olabilirsiniz. Yazılımı indirdikten sonra yedek almanız tavsiye ediliyor keza Pre-release sürümleri için yazılım firmaları hiçbir destek vermiyor ve sorumluluk da almıyor.

Designer'in adı X4 ve sürüm numarası 14.1.0.173. Yani bir sürüm boş geçilmiş. Designer 12 sürümünden 14 sürümüne atlamış olması da ilginç ama beklenen bir durum.

Corel Designer Technical Suite X4 neler getiriyor?

Corel Designer tamamen CorelDRAW tabanlı olduğu için CorelDRAW X4'teki tüm yenilikleri içeriyor.

CorelDRAW X4'te olmayan fakat Designer X4'te bulunan yenilikler ise Desinger kullananların dikkatini çekecek düzeyde. Object Coordinates, Dimensions and Callouts, Diagram'daki geliştirmeler, Teknik çizim için geliştirmeler (ok'larla ilgili daha fazla denetim), Autocad 2008 dosya biçimi desteği, geliştirilmiş CAD import bu yeni özelliklerden.
Buradaki habere göre 55th Annual Society of Technical Communicators (STC) Summit zirvesinde tanıtımı yapılacak olan Corel Designer'ın ülkemizdeki kullanıcı sayısı CorelDRAW kullanıcılarından çok çok az. Fakat teknik çizim, 3B modelleme ile ilgilenen CorelDRAW kullanıcıları hiç zorlanmadan Designer kullanabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder