5 Kasım 2010 Cuma

CorelDRAW X5 Servis Paket 2, önümüzdeki hafta yayınlanıyor.

CorelDRAW/DESIGNER takımının başında olan Gerard Metrailler'in Coreldraw.com üzerindeki blogunda yayınladığı son yazıda CorelDRAW X5 kullanıcılarını sevindirecek bir haber yer alıyor: "CorelDRAW X5 Servis Paket 2 önümüzdeki hafta yayınlanıyor."

Corel DRAW / DESIGNER takımı bu sürümde daha hızlı çalıştılar. CorelDRAW için normalde ikinci servis paket, yazılımın piyasaya sürülmesinden tam 12 ay sonra yayınlanıyordu. Bu sefer yaklaşık 8 ay sonra ikinci servis paket yayınlanmış olacak. Corel X5 ilk servis paketi yayınlandığında bugüne kadar karşılaşmadığımız yenilikleri görmüştük. Yani servis paket sadece hataları gidermiyor aynı zamanda CorelDRAW'a yeni özellikler kazandırıyordu. Örneğin CorelCONNECT yeni servis paket ile Fotolia, Istockphoto ve Flickr üzerinden görsel araması özelliğine kavuşmuştu. Yeni servis paket ile CorelDRAW bir çok yeni özelliğe kavuşuyor.

CorelDRAW X5 SP2 ile ilgili yapılan düzeltmeler ve değişikliklerin bir kısmı şu şekilde:
  • Virtual Segment Delete Tool, Reduce Nodes, Fillet/Scallop/Chamfer araçları kullanımında eğrileri düzenleme sırasında oluşan hatalar giderildi ve kararlılık artırıldı.
  • Başa bela olan ColorStyles (renk stilleri) nin tamamını ColorStyles Docker'da bulunan tek bir düğmeye tıklayarak silebileceksiniz. Bu güzel bir haber, zira renk stilleri sorunları konusunda beta sürecinde benimle birlikte bir kaç beta kullanıcısı o kadar çok tepki gösterdik ki sonunda bu sürümde renk stilleri ile ilgili bir çok düzeltme yapılmış oldu. Şöyle ki; Renk stillerinin nesnelerle birlikte kopyalanmasının durdurulması ve otomatik renk stili ekleme özelliğinin durdurulması renk stillerinin gereksiz yere CDR belgelerinde çoğalmasının önüne geçmiş oldu. Ayrıca X5 sürümünde kaydedilen belgelerde ne kadar renk stili olursa olsun dökümanın açılma süresini etkilemiyor (tabi color styles docker kapalı ise). Servis Paket 2 ile gelecek olan tek düğmeyle tüm renk stillerini silme özelliği de bu konudaki sorunlara bir çözüm yolu daha eklemiş oluyor. Renk stillerini silmek için dakikalarca delete tuşuna basılı beklemeyeceksiniz :)
  • CorelDRAW ve PHOTOPAINT'e PANTONE PLUS process ve spot renk plaetleri eklendi. Pantone Plus renk paletleri Pantone firmasından alınan en güncel LAB, RGB ve CMYK değerlerini barındırıyor. Bu sayede Pantone renk çevirimlerinde bundan sonra daha doğru sonuçlar alacağınızı garanti ediyorum.
  • Export diyalog pencerelerinde çok büyük belgelerin çözünürlüğü otomatik olarak değiştirilmeyecek. Bu sayede downsampling yapılırken gereksiz yere yaşanan beklemeler de olmayacak.
  • Her servis pakette olduğu gibi RAW kütüphaneleri de güncellenecek.
Gerard blogunda bunları paylaşmış fakat değişikliklerin bunlarla sınırlı olmayacağına emin olun. Bir çok hata düzeltmesi, peformans iyileştirmesi ve bir çok yeni özelik servis paket 2 ile gelecektir. Bunları da servis paket 2 yayınlandıktan sonra sizlerle paylaşacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder