3 Eylül 2012 Pazartesi

Lisans al, kazancını hak et!

Corel Türkiye tek distribütörü Eti Bilgisayar korsan yazılımla mücadelede daha esnek bir yol izleyerek, lisanslı kullanıcı olmak isteyen firmaların da zarar görmemesi için yardımcı olmaya çalışıyor. Konuyla ilgili olarak, Eti Bilgisayar genel müdürü Ahmet Yanıkoğlu'nun Matbaa Gazetesinde yayınlanan bir röportajını sizinle paylaşmak istiyorum.


"20 yılı aşkın bir süredir Corel ™ markasının Türkiye distribütörlüğünü yapan Eti Bilgisayar Genel Müdürü Ahmet Yanıkoğlu, 2012 yılının ilk yarısında yeni yaklaşım politikasıyla lisanslı veya lisanssız olsun, hemen hemen tüm potansiyel kullanıcılarla ortak bir anlayış ortamında buluşmaya başladıklarını, bunun da önemli bir adım olduğunu söylüyor.
 
Tüketiciyi eğitime ve bilinçlendirme konusunda önemli yol kat ettik. LİSANS AL. KAZANCINI HAK ET! sloganlı kampanyalarımız takdir ve rağbet gördü. Müşteriler artık ürün ve fiyatlarına tarafsız gözle bakmayı öğrendi. Yazılımların da yoğun emek ile üretildiğini biliyorlar. Bu iyi bir gelişme. Maddi olarak sıkışık olduğunu bildiren  firmalar için biz de merkezimizin yasal birimlerinden maksimum 1-2 ay gibi ek süreler talep edip iyi niyetimizi gösteriyoruz.
 
Yine aynı şekilde iyi niyetini belirten firmalara kesinlikle geçmişe dönük bir sorgulama yapılmayacağını garanti ediyoruz. Yani karşılıklı olarak anlayışlı ve uzlaşıcı bir ortam yarattığımıza inancımız tam. Ancak burada bizim kontrolümüz dışında gelişen olaylar da yok değil. Uyarılarımıza ve bilgi taleplerimize karşı kayıtsız kalan firmalar konusunda merkezimize rapor veremediğimiz için, yasal birimler çok hızlı bir şekilde devreye girip denetimler ve bunu takip eden büyük cezalar uygulayabiliyorlar ki, bu da olmasını hiç arzu etmediğimiz bir şey. Ve ne yazık ki bunu özellikle son 8 aydır yaşıyoruz. Ceza uygulanan firma daha sonra bizi arayıp, cezanın indirimi konusunda arasa da, yapabileceğimiz hiçbir şey olmuyor. 
 
Ahmet Yanıkoğlu, ayrıca yurtdışından direkt veya aracı vasıtasıyla alınan yazılım ürünleri konusunda da bir bilinçsizliğin hakim olduğunu, bu yola giden firmaların teknik destek alamayacakları gibi, yasal denetleme durumunda lisanssız kullanımla aynı işlemi göreceğini şu yasal alıntı ile belirtiyor : Yazılım Üreticileri ile Son Kullanıcılar arasındaki lisans kullanım kurallarını ve şartlarını EULA (End User License Agreement) sözleşmesi belirler. Bu sözleşme, tüm yazılımlar için geçerli olan ve yazılım yükleme aşamasında kabul ettiğiniz bir metindir. Bu sözleşmeyi okuduktan sonra kabul etmemeniz durumunda, yazılım yükleme işlemini devam ettirmeyecektir.  
 
Telif hakkına sahip tüm yazılımlar için geçerli olan bu sözleşmede yazdığı gibi, yazılımı sadece ve sadece yaşadığınız ülkede bulunan Corel ofisinden ve/veya Corel Distribütörü veya Yetkili Satıcısından doğrudan veya online olarak satın alabilir veya indirebilirsiniz."

5 yorum:

  1. fiyatları aşağıya çekin alalım. ev satar gibi program satıyorsunuz

    YanıtlaSil
  2. O kadar yüksek fiyatlara satıyorsunuz ki bunun adı nedir siz çok iyi biliyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ithamı kime yapıyorsunuz bilmiyorum fakat sonuç olarak üreticisi bu ülkede değil, fiyatları distribütör belirlemiyor ve Avrupa'daki ülkelerle ya aynı fiyat ya da daha düşük bir fiyata satılıyor Türkiye'de.

      Biz CorelTÜRK ekibi olarak her ne kadar bu tip talepleri distribütörle paylaşsak da, bu paylaşımlar sonucu daha uygun fiyatlara CorelDRAW paketi sahip olunması adına kampanyalar yaptırsak da bu isteğinizi doğrudan Corel'e yapabilirseniz o zaman etkili olabilir.

      Sil
    2. herşeye cevap vermişsin, adam 2800 tl ye kdv dahil veriyor yurt dışında, turkıyede 6000 civarı farkı kim odıyecek sen mı ?
      %10 koysun satsın burdan alalım, kdv ıcınde zaten. atla deve satmıyo kendıde uretmıyor, admın programını bana adamdan daha cok kazanarak satıyor. guzel ıs. aylık kıralık calısırım daha ıyı. burda duduklenecegıme

      Sil
  3. Merhaba,

    Yurtdışı fiyatıyla ilgili yanlış bilginiz olabilir. Türkiye distribütörünü aşıp corel.com sitesinden satın almak isterseniz fiyatı 719 €, yani an itibariyle yaklaşık olarak 6500 TL.

    Belirttiğiniz fiyatı yasal olmayan bir kanaldan almış olabilirsiniz. Dikkatlice araştırmanızı öneririm.

    YanıtlaSil