12 Aralık 2012 Çarşamba

CorelDRAW X6.2 Kurulumu

CorelDRAW X6.2 yi kurmak için öncelikle X6.1 kurulu olması gereklidir. Eğer Corel'in kendi sitesinden yakın zamanda trial versiyonunu indirdiyseniz zaten X6.1 yüklemişsinizdir. CorelDRAW'ın X6.1 olup olmadığını anlamak için Help>About CorelDRAW komutu ile açılacak olan penceredeki sürüm numarasına bakın. Süğrüm numarası 16.1.0.843 ise X6.1 yüklüdür. Sürüm numarası 16.0.0.707 ise X6.1 yüklü değildir.

X6.1'i yüklemek için daha önce yayınladığım X6.1 kurulum rehberi size yardımcı olacaktır.

X6.1'i kurduktan sonra X6.2'nin kurulumuna geçebilirsiniz.



1. CorelDRAW GS X6 Updates sayfasından 103 mb'lık kurulum dosyasını indirin.

2.İndirdiğiniz dosyayı çalıştırın. Daha önce login olmadıysanız login olmanızı isteyen bir pencere karşınıza gelebilir. Bu pencereden login olup kurulum işlemine devam edebilirsiniz. Premium ya da Standart üye olmanız fark etmiyor. Her iki üyelik için de kurulabiliyor. Standart üye iseniz sadece CorelDRAW X7 özelliklerini kullanamayacaksınız.

3. CorelDRAW GS X6.2 ön yapılandırmaya başlayacak.
4. Karşınıza gelen uyarı penceresinde "Devam Et" düğmesine tıklayıp kuruluma devam ediyoruz.
5. Yapılandırma işleminden sonra tekrar bir uyarı gelecek. Burada daha nöce X6.1 de kabul ettiğniz EULA yani son kullanıcı lisans sözleşmesi'nin geçerli olduğunu belirten bir ibare çıkacak. Tamamla düğmesine basıp devam ediyoruz ve kurulum tamamlanmış oluyor.
6. Son olarak düzgün yüklenip yüklenediğini belirlemek için CorelDRAW'ı açıp yine Help > About CorelDRAW komutunu çalıştırın. Karşınıza About CorelDRAW X6 penceresi gelecek. Buradaki sürüm numarası (Version) 16.2.0.998 ise X6.2 kurulumunu başarıyla tamamladınız demektir.

Bir sonraki kurulum rehberimiz büyük ihtimalle X6.3 için olacak. Kurulum ile ilgili sorularınızı yorum bölümüne yazabilirsiniz.

Kolay gelsin.

2 yorum:

  1. corel sitesinde oturum açmama rağmen 2. güncelleme paketini kuramadım. Yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil