6 Aralık 2014 Cumartesi

CorelDRAW Graphics Suite X7.3 Ön Gösterim 2


CorelDRAW Graphics Suite X7.3 yolda başlıklı yazımızda ilk ön gösterim videosunu sizlerle paylaşmışve gelecek olan yeniliklerden bahsetmiştim. CDGS yöneticisi Gerard Metrailler resmi blogunda yeni bir video yayınladı. Önceki videoda Corel Photo Paint ile ilgili yeniliklere yer verilmişken bu videoda ise CorelDRAW' gelecek olan harika bir yeni özellikten bahsedilmiş.

Bu özellik tabelacı / açık hava reklamcısı olan CorelDRAW kullanıcıları çok sevindireceğe benziyor. Özelliğin adı Border and Grommet. Bu özellik tamamen kendi başına çalışan bambaşka bir eklenti gibi ve iki farklı özellik ile karşımıza çıkıyor. Border ve Grommet...




Border özelliği daha önce CorelPHOTO-PAINT X7.2'de karşımıza çıkan Tablo baskıları için görsel hazırlama (Prepare images for canvas printing) özelliğine çok benziyor. Hani şu çerçevesiz tablolar vardır. Sektördeki adı nedir bilmiyorum ama ahşap çıtalar üzerine branda gerilerek yapılır.

Bu tip çalışmalarda hazırladığınız görsele, çıtaların üzerine dönecek kadar pay verilmesi ve bu payın da resimle aynı olması gerekir. Bunu elimizle tek tek yapmak yerine Border and Grommet otomatik olarak yapabilirsiniz.

Grommet özelliği ise sektördeki adı "kapsül" olan metal delikleri brandanın etrafına gelecek şekilde ve sizin istediğiniz ayarlarda çizmesini sağlıyor.

Bu iki özellik sayesinde tabela ve açık hava reklamcılığı sektöründe çalışan CorelDRAW kullanıcıları hem bu angarya olan işleri çok hızlı bir şekilde bitirebilecek hem de başka bir yazılıma ihtiyaç duymayacak.

Her premium özelliği olduğu gibi bu özellik de CorelDRAW X8 özelliği. Premium üyeler CorelDRAW X8 özelliklerine şimdiden bu güncellemeler sayesinde sahip olabiliyor.

Videoyu izlemek için tıklayın.

2 yorum:

  1. Teşekkürler hocam. Canvas tablo yapan işletmelerin baya işine yarar. Bunun dışında Sıvama kapak yapanların ve taşırması az olan işlerde de yarayacağını düşünüyorum.

    Başıma geleni anlatayım. Müşteri ana malzemesi kartal olan bir resim istiyor. Kartal da kenara çok yakın. iş birde sıvama olacak yani 2cm lik bir pay daha vermek lazım. Bende Canvas tablolarada yapılanı yaptım. yandaki boşluğu kopyalayıp aynasını aldım ve sündürdüm. Benzeri işte işime yarayacaktırm Ama yine Premium yaaaaaaa :) x8'i bekleyelim bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Premium'un dışında Abonelik ile CDGS alanlara da bu özellikler veriliyor.

      Sil