30 Temmuz 2022 Cumartesi

CorelDRAW ile Takvim Yapımı

Bilinen tarihte Babil'den bu yana kullanılan takvimi kişisel bilgisayar devriminden bu yana bilgisayarlarımızda ve cep telefonu devriminden sonra da telefonlarımızda ve cebimizde hatta akıllı saatlerimizde her an erişebileceğimiz yerlerde kullanıyoruz. Fakat hala duvara astığımız ya da masa üstünde duran takvimlerden ve ajandalardan vazgeçemeyenlerimiz var. Bu takvimleri hazırlamak da grafikerlerin işi oluyor. CorelDRAW kullanmayan grafikerlerin bu takvimleri elle tek tek dizdiklerine şahit olmuş biri olarak bunun ne derece yorucu, zor ve hataya açık bir sistem olduğunu söyleyebilirim. CorelDRAW ile takvimleri bir çok farklı formatta otomatik olarak oluşturabilir sonra da bunlardan PDF ya da doğrudan çıktı alabilirsiniz.

CorelDRAW'da takvim nasıl yapılır?

CorelDRAW bu iş için bize ücretsiz bir eklenti (makro) sunuyor. Makronun adı Calendar Wizard yani Takvim Sihirbazı... Bu makro ile tatil günlerine kadar özelleştirebileceğiniz takvimler yaratmak çok kolay.


Calendar Wizard 3.7 makrosunu ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz. Dosyayı indirdikten sonra GMS klasörüne kopyalayıp CorelDRAW içinden Scripts Docker'dan ulaşabilirsiniz.

Makro yükleme ve kullanmak için buradaki ders size yardımcı olacaktır. Bu derste dikkat etmeniz gereken şey önceki sürümlerde Macro Manager olarak belirtilen Docker'ın adının son sürümlerde "Scripts" olarak değiştirilmiş olmasıdır.

2 yorum:

  1. Teşekkürler hocam. Hastayım bu macro'nun. Paralı sürümünü satın aldım. Her sene kullanıyorum. Hayat kurtarıcı bir macro.

    Kurduktan sonra Türkçe günleri, ayları vs elle programa girmeniz gerekiyor. O zaman Pazartesi, salı veya Ağustos gibi gün isimlerini Türkçe görebiliyorsunuz. Özel günleri de ayrıca belirtip (23 nisan, Ramazan 1. gün gibi) özelleştirip kullanabiliyorsunuz.
    Harika bir macro.

    YanıtlaSil
  2. Bu makro ve Print Merge desteği ile masa takvimi ve ajandaları 3-4 dakika içinde yapıyordum. 365 günlük bir ajanda 3-4 dakikada hazır...

    YanıtlaSil