3 Temmuz 2023 Pazartesi

CorelDRAW 2023 Update 1 Yayınlandı


 CorelDRAW Graphics Suite 2023 için ilk büyük güncelleme yayınlandı. Öncesinde sadece Windoıws sürümü için bir hot fix (hızlı yama) yayınlanmıştı ve acil birkaç küçük hatayı düzeltmişti. Bu güncelleme ile hata düzeltmelerin dışında yeni özellikler de CorelDRAW'a eklendi. Birlikte inceleyelim;

Yeni ve geliştirilmiş özellikler

YENİ! Onyx Graphics renk paletleri

En son güncellemeyle, Onyx Graphics renk paletleri artık CorelDRAW Graphics Suite'e entegre edilmiştir ve bu renk paletlerini üretim iş akışlarınıza kolaylıkla dahil etmenize olanak tanır.


GELİŞMİŞ! Dosyaları nesne stilleriyle içe aktarın 

CorelDRAW'da, çiziminizdekilerle aynı adlara sahip nesne stillerine sahip dosyaları içe aktardığınızda, artık aşağıdaki seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz:

  • Stilleri içe aktarın ve yeniden adlandırın.
  • İçe aktarılan stilleri etkin belgedeki stillerle değiştirin.
  • Etkin belgedeki stilleri içe aktarılan stillerle değiştirin.
  • İçeriği stiller olmadan içe aktarın.

Aktif çizimde nesne stilleri yoksa, stilleri atabilir veya stil listesine ekleyebilirsiniz. Belgeleri sık sık nesne stilleriyle içe aktarıyorsanız, içe aktarma sırasında Hatırla ve bir daha sorma onay kutusunun etkinleştirilmesi iş akışınızı hızlandırmaya ve gereksiz adımları ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.


GELİŞMİŞ! Şablon önizleme performansı (Sadece aboeneler için)

CorelDRAW'daki Yeni Belge Oluştur iletişim kutusunun ( Dosya > Şablondan Yeni ) Şablonlar sekmesinde yerel şablonlar ve Corel çevrimiçi şablonları arasında geçiş yapmak, önizleme bölmesinde anında görünen küçük resimlerle artık her zamankinden daha hızlı ve sorunsuz. Herhangi bir gecikme durumunda, bir mesajla varlıkların yüklenmeye devam ettiği bildirilir ve küçük resimler tamamen yüklenene kadar geçici yer tutucu resimler görüntülenir.


Performans ve Kararlılık

  • CorelDRAW'da bir PDF dosyasını içe aktarırken veya açarken, çeşme dolguları beklenen gradyan ayarlarıyla görüntülenir.
  • 3000'den fazla nesne stili olan bir belgeyi açarken, artık kullanılmayan stilleri 100 veya daha fazlası kullanımda değilse kaldırma seçeneğine sahipsiniz.
  • Kalın veya kalın görünüme sahip yazı tiplerinde italik metin artık kesilmez.
  • Genişlik ve yükseklik ayarlarını değiştirirken ve Dışa Aktarma penceresinden (Windows) veya Dışa Aktarma denetçisinden (macOS) erişilen Web için Dışa Aktar iletişim kutusunda Dışa aktarmada sayfaya kırp seçeneğini etkinleştirirken , değişiklikler artık gelecekteki erişim için korunur.
  • Yazdırma birleştirme alanlarına uygulanan alt gölgeler, blok gölgeler veya konturlar, bir birleştirme belgesini CorelDRAW'da önizlerken ve yazdırırken veya yeni bir belgeye kaydederken beklendiği gibi çalışır.
  • Artık iç içe semboller içeren CorelDRAW belgelerini hızla kaydedebilir ve bunları CMX biçiminde dışa aktarabilirsiniz. Ek olarak, dışa aktarılan CMX dosyalarını CorelDRAW'da sorunsuz açabilirsiniz.
  • Bir nesneye uygulanan rengin adında bir sekme karakteri varsa ve CorelDRAW belgesi PDF formatına dışa aktarıldığında, elde edilen PDF artık Adobe Acrobat'ta açıldığında 'Tanınmayan nesne adı' hatası vermiyor.
  • Şekillerdeki sürekli eğriler pürüzsüzdür ve CorelDRAW belgesi Eğrileri spline olarak dışa aktar seçeneği kullanılarak DWG veya DXF formatına dışa aktarıldığında doğru düğüm sayısını korur .
  • Artık, OCR yazı tipi kullanan metin içeren bir CorelDRAW belgesini DWG formatına dışa aktardığınızda ve ardından DWG dosyasını tekrar CorelDRAW'a içe aktardığınızda, OCR yazı tipleri korunur.
  • Yüksek etkinliğe sahip klasörlerin izlenen klasörler listesine eklenmesi artık Corel Font Manager'ın '%0 Analiz Ediliyor' konumunda takılıp donmasına neden olmuyor.
  • Bir CorelDRAW belgesini SVG formatına dışa aktardığınızda, raster görüntülerdeki alfa kanalları artık korunur ve artık PowerClip çerçevelerine eklenmez.
  • Dilimlenmiş görüntüleri Corel PHOTO-PAINT™ içinde dışa aktarırken ( Dosya > Web'e Aktar ), dışa aktarılan görüntü dosya adları artık orijinal dosya adını ve her bir dilime atanan farklı bir tanımlayıcıyı içerir.
  • Karşılama Ekranı, CorelDRAW veya Corel PHOTO-PAINT uygulama penceresini yeniden boyutlandırırken beklendiği gibi görüntüleniyor.
  • Belgeleri kapatırken veya Windows'ta CorelDRAW'dan çıkarken otomatik yedekleme ile ilgili sorunlar çözüldü.
  • Windows'ta CorelDRAW, Yazdır iletişim kutusunda ayarları yapma ve uygulama, Baskı Önizleme iletişim kutusunda çalışmanızın önizlemesini yapma ve ardından Baskı Önizleme'yi kapatma işlemi sırasında otomatik yedekleme tetiklendiğinde artık yanıt vermiyor.
  • Madde işaretli metin içeren CDR dosyalarının kapatılması, kaydedilmesi veya dışa aktarılmasıyla ilgili kararlılık sorunları çözüldü.
  • CorelDRAW, bir vektör nesnesine bir veya daha fazla şeffaf düğüm içeren bir çeşme dolgusu uyguladıktan veya nesne şeffaflığı içeren PDF içeriğini bir çizime içe aktardıktan ve ardından Gri Tonlama (8 bit) renk modu.
  • Artistic Media aracının Püskürtücü modunu kullanırken özel bir medya konturu uygulamak ve ardından başka bir özel medya konturu seçmek veya Fırça moduna geçmek artık CorelDRAW'ın yanıt vermemesine neden olmuyor.
  • CorelDRAW'da nesneleri gri tonlamalı bitmap'lere dönüştürmek ( Bitmaps > Convert to Bitmap > Grayscale (8-bit) ) artık uygulamanın yanıt vermemesine neden olmuyor.
  • Windows'ta CorelDRAW, artık bir üçüncü taraf Giriş Yöntemi Düzenleyicisi (özellikle "Çince (Basitleştirilmiş) - Evrensel Wubi Giriş Yöntemi, Çince Basitleştirilmiş Evrensel beş vuruşlu giriş yöntemi) kullanarak Çince metin girip uygulamadan çıktıktan sonra yanıt vermeyi durdurmuyor. .
  • Uygulamaların yanıt vermemesine neden olan birkaç sorun giderildi. 

CorelDRAW 2023 Update 1 yüklemek için lisansınıza ve işletim sisteminize uygun yükleme dosyasını aşağıdan seçip indirin ve yükleyin. Yükleme sonunda CorelDRAW tam sürüm numarası 24.4.0.636 olmalıdır.

Aboneler için

CorelDRAW Graphics Suite June 2023 Update (Update 1)
Windows CDGSSubscriptionU2023-04 (55,6 MB)
macOS (intel) CDGSSubscriptionU2023-04-Intel.dmg (263 MB)
macOS (Apple M1) CDGSSubscriptionU2023-04-M1.dmg (153 MB)


Tek Seferlik Satın Alınmış Lisans için

CorelDRAW Graphics Suite 2023 Update 1 (Tek seferlik lisans için)
Windows CDGSU2023-01.exe (57,3 MB)
macOS (intel) CDGSU2023-01-Intel.dmg (264 MB)
macOS (Apple M1) CDGSU2023-01-M1.dmg (153 MB)

1 yorum:

  1. Elinize sağlık hocam. Bilgilendirme için teşekkürler. Baya bir hata düzeltme var anlaşılan.

    YanıtlaSil