27 Temmuz 2023 Perşembe

CorelDRAW'da istenmeyen reklamlardan kurtulun

Mutlaka karşılaşmışsınızdır. CorelDRAW'ı açarken ya da kapatırken bir pop-up mesaj kutusu belirir ve içeriğinde uygulama güncellemeleri, satmak istedikleri stok göesel, eklenti, font gibi şeyler vardır. Bu mesaj pencerelerinden siz de sıkıldıysanız harika bir haberimiz var, artık bu pencereleri görmeyeceksiniz :)

Corel'in size gösterdiği bir mesaj ekranı

CorelDRAW GS ve TS paketlerindeki uygulamalarda (CorelDRAW, CorelDESIGNER ve CorelPHOTO-PAINT) mesaj ayarlarını kapatmak için şu yöntemi izleyin;

Windows için Help (Yardım) menüsüne tıklayın, ardından Message Settings (Mesaj Ayarları) komutuna tıklayın. MacOS için CorelDRAW menüsüne ve ardından Message Settings (Mesaj Ayarları) komutuna tıklayın.


Açılan penceredeki "Keep me informed with the lates product related messages" (Ürün hakkındaki en son mesajlarla alakalı olarak beni bilgilendir) seçeneğin işaretini kaldırın, OK düğmesine tıklayın. Bundan sonra bu mesajları gömreyeceksiniz.

Eğer yazılım güncellemelerinin de otomatik olarak kontrol edilip indirilmesini istemiyorsanız "Automatically download and install free product updates"(Ücretsiz ürün güncellemelerini otomatik olarak indir ve yükle) seçeneğinin işaretini kaldırıp OK düğmesin tıklayın.

Pek karşılaşılmasa da Tray mesajlarını almak istemiyorsanız açılır listeden son seçenek olan "Do not show me tray messages for this application" (Bu uygulama için tepsi mesajlarını gösterme) işaretleyip OK düğmesine tıklayın. 




Bu üç işlemi de gerçekleştirirseniz CorelDRAW uygulamalarının size mesaj göndermesini ve sunuculara bağlanıp mesaj ve güncelleme kontrol etmesini engellemiş olursunuz. Böylece bana göre sinir bozucu olan mesajları görmeyerek CorelDRAW'ın tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca sisteminizde gereksiz mesaj dosyaları da bulundurmamış olursunuz. Mesaj dosyaları demişken CorelDRAW'ın bilgisayarınıza indirdiği bu bana göre gereksiz (muhtemelen size göre de öyledir) mesaj kalıntılarını da aşağıdaki yöntemle silebilirsiniz.

  1. Klavyenizden "Windows" tuşuna basın 
  2. %appdata% yazıp enter tuşuna basın
  3. Açılan klasör içinden "Corel" klasörünü bulun ve çift tıklayarak bu klasörün içine girin
  4. Açılan klasörden "Messages" klasörünü seçin ve silin.

Bu makaleyi yazarken sildiğim Messages klasöründe tam 2202 adet dosya vardı. Her ne kadar toplam büyüklük 35 MB civarında olsa da benim gibi takıntılıysanız çok sayıda dosyanın sisteminizden silinmesi içinizi rahatlatabilir :)

2 yorum: