20 Haziran 2024 Perşembe

CorelDRAW 2024 Update 1 Yayınlandı

Resmi adı CorelDRAW June 2024 Update olan ve 2024 sürümünün ilk güncellemesi olan Update 1 yayınlandı. Corel yine bir değişikliğe giderek abonelik ve kalıcı lisans ayrımı yapmadan tüm kullanıcılar için tek bir güncelleme dosyası yayınladı.

Sürüm numarası 25.1.0.269 olan bu güncellemeyi işletim sisteminizin türüne göre aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

Windows
macOS (intel)
macOS (Apple M)

Bu güncelleme hem özellik iyileştirmeleri hem de hata düzeltmeleri içeriyor. Detaylara birlikte bakalım;

Yeni ve Geliştirilmiş Özellikler

CorelDRAW® Graphics Suite 2024 için Haziran 2024 Güncellemesi, uygulamalardaki çeşitli alanlarda geliştirmeler sunar:

GELİŞTİRİLMİŞ!Boyacı Fırça aracı

CorelDRAW 2024, piksel resminin benzersiz ifade niteliklerini vektör düzenleme hassasiyetiyle birleştiren heyecan verici yeni Painterly fırçalarını tanıttı. Bu güncelleme aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi geliştirme sunar:

  • Geliştirilmiş Fırça seçici, bir fırça stilinin veya fırça kategorisinin adını yazarak Painterly fırçalarını hızlı bir şekilde aramanıza olanak tanır. Fırça seçicinin üst kısmındaki yeni Medyam sayısı, fırça sayısını gösterir. Fırça seçicinin varsayılan boyutu artırıldı ve ayrıca yaratıcı iş akışınıza uyacak şekilde kolayca yeniden boyutlandırabilirsiniz. Ve Windows'ta, genişletilmiş ve daraltılmış fırça kategorileri artık oturumlar arasında korunuyor.
  • Birkaç Painterly fırçasının ayarları, özellikle en büyük boyutlarında kullanıldığında onları daha bellek açısından verimli hale getirmek için optimize edilmiştir.
  • Artık Hoş Geldiniz Ekranı veya Fırça seçiciden ek Painterly fırça paketleri satın alabilirsiniz.
GÜNCELLENDİ!CorelDRAW (CDR) dosya formatı

Varsayılan CorelDRAW (CDR) dosya sürümü artık 25.1 (2024.1). CorelDRAW Graphics Suite'in (Dosya > Farklı Kaydet > Sürüm liste kutusu) önceki bir sürümüyle (Mart 2024 sürümü dahil) uyumlu bir çizimi kaydedebilir ve kaydetme seçeneklerini belirtebilirsiniz (Gelişmiş). Bu seçenekler, dosya önceki sürümlerde desteklenmeyen yeni Painterly fırça darbeleri, metin, dolgu, anahat veya saydamlık özellikleri içerdiğinde kullanışlıdır.

GELİŞTİRİLMİŞ!Dosya Konumları seçenekleri
  • CorelDRAW/Corel PHOTO-PAINT yeniden adlandırılan, taşınan, silinen veya bağlantısı kesilen içerik klasörlerini bulamadığında, yeni bir mesajda sorunun nasıl düzeltileceğine dair bilgi görüntülenir.
  • Yeniden adlandırılan, taşınan, silinen veya bağlantısı kesilen ve güncellenmesi gereken İçerik Türü klasörleri artık Seçenekler (Windows) iletişim kutusunda (Araçlar > Seçenekler > Genel > Dosya Konumları) veya Tercihler (macOS) iletişim kutusunda (CorelDRAW menüsü > Tercihler > Genel > Dosya Konumları) bir simgeyle gösterilir.
GELİŞTİRİLMİŞ!PDF içe aktarma

Metin içeren bir PDF dosyasını içe aktarırken, yeni Paragrafları, metin akışını ve biçimlendirmeyi koru seçeneği varsayılan olarak seçilidir. Bu seçenek, metin bloklarını tam paragraflar halinde düzenleyerek en iyi metin düzenleme deneyimini sunar.

Bu seçeneğin seçiminin kaldırılması, içe aktarılan metin nesnelerinin daha küçük sanatsal metin çalışmalarında gruplanmış kaldığı, uygulamanın önceki sürümlerinde kullanılan eski metin içe aktarma davranışına geri döner. Bu, PDF dosyasında belirtilen açık kerning, boşluk, boyutlandırma ve efektleri korur.

Performans ve stabilite

CorelDRAW® Graphics Suite 2024 (v25.1) için Haziran 2024 Güncellemesi, müşteri tarafından bildirilen çeşitli sorunlar için performans ve kararlılık düzeltmelerini de içerir.

Baskı ve Baskı Birleştirme
  • Windows'taki CorelDRAW artık çeşitli aygıt sürücülerine yazdırırken 1 inç x 1 inç'ten küçük sayfa boyutlarını düzgün bir şekilde işliyor.
  • Yazdır iletişim kutusunda ortam boyutu gibi yazıcı ayarlarını değiştirmek ve CorelDRAW'da PS ve PDF yazıcılarına yazdırma artık yazdırılan belgenin seçilen sayfa boyutuyla eşleştiğinden emin olun beklediği gibi çalışıyor.
  • macOS'ta CorelDRAW'da Yazdır iletişim kutusunun Genel sekmesinde Yazıcı liste kutusunun yanındaki Yazıcı tercihleri düğmesini tıkladığınızda ve ardından sayfanın boyutuyla eşleşen Kağıt boyutu liste kutusundan bir seçenek seçtiğinizde, yazdırılan çıktı artık küçültülmüş olarak görünmez.
  • Birleştirmeyi Yazdır: Şimdi bir veri alanı ekledikten sonra, CorelDRAW, yazdırma birleştirme nesnesinin seçimini otomatik olarak kaldırarak bir sonraki alanı ekleme işlemini kolaylaştırır.
Metin ve yazı tipleriyle çalışma
  • Corel Font Manager kullanılarak yüklenen yazı tipleri, CorelDRAW ve Corel PHOTO-PAINT'te hemen kullanılabilir.
  • OpenType veya sıkıntılı yazı tipleriyle çalışırken uygulama performansı iyileştirildi. Ayrıca, seçilen metin nesnelerinde yazı tiplerini önizlemek gözle görülür şekilde daha pürüzsüzdür.
  • Metin bulma ve değiştirme ve yazdırmayan karakterleri görüntüleme ile ilgili sorunlar giderildi.
  • Windows'ta CorelDRAW'da Metin aracını seçtiğinizde, bir metin nesnesi oluşturduğunuzda, imleci metnin içine yerleştirdiğinizde ve ok tuşlarını basılı tutarak hareket ettirdiğinizde, imleç artık beklendiği gibi görünür kalır.
Yeni belgeler oluşturma
  • macOS'ta, bir uygulama penceresi Yeni Belge Oluştur iletişim kutusu (Dosya > Şablondan Yeni) üzerinde taşındığında CorelDRAW artık yanıt vermeyi durdurmuyor.
  • Windows'ta, yeni belgeler oluştururken kararlılık sorunları çözüldü.
Dosyaları içe aktarma, dışa aktarma ve kaydetme
  • CorelDRAW'da, PDF dosyalarını içe aktarma ve uygulamanın önceki sürümlerinden CDR dosyalarıyla veya kurtarılan yedekleme dosyalarıyla çalışmayla ilgili kararlılık sorunları çözüldü.
  • Windows'ta, CorelDRAW ve Corel PHOTO-PAINT'ten web için bir bitmap dışa aktarmak artık beklendiği gibi çalışıyor.
  • Büyük CDR dosyalarını AI biçimine kaydederken performansı artırmak için, PNG sıkıştırma düzeyi artık varsayılan olarak ortaya ayarlanmıştır.
  • Artık bazı öğelerde gerekli bir sözlük özelliğinin eksik olduğu erişilebilirlik özellikleri için gizli işaretleme içeren PDF dosyalarını Canva'dan başarıyla içe aktarabilirsiniz.
  • Feather veya Gaussian Blur efektli bir nesneyi içeren bir belgeyi PNG biçimine dışa aktarmak beklendiği gibi çalışır.
  • SVG dosyalarında boş değerler içeren özniteliklerin işlenmesiyle ilgili sorun çözüldü. CorelDRAW artık bu öznitelikleri doğru bir şekilde ayrıştırıyor ve depoluyor, özellikle boş dize özniteliklerine sahip SVG dosyaları için daha sorunsuz bir içe ve dışa aktarma işlemi sağlıyor.
  • macOS'ta Yalnızca Seçili seçeneği veya Windows'ta yalnızca seçili öğeleri kaydet seçeneği ve CorelDRAW'daki PDF'ye Yayınla (Dosya > Dışa Aktar > PDF) iletişim kutusundakibu sayfayı yalnızca dışa aktar ayarları artık bağımsız olarak depolanır. Bu nedenle, bu ayarları bir iletişim kutusunda yapılandırmak artık diğerini etkilemeyecektir.
Painterly Brush aracı iyileştirmeleri
  • CorelDRAW'da anahatlı bir nesneye Painterly fırça darbesi uyguladığınızda, fırça darbesi artık anahatın rengiyle eşleşir. Bir fırça darbesini temizlediğinizde, nesnenin her zaman varsayılan genişliğinde, uygulanan son fırça darbesinin anahat rengiyle eşleşen bir taslağı vardır.
  • Painterly Brush aracı geliştirmeleri gelişmiş performans sunar:
    • Painterly fırça darbesini hareket ettirmek artık fırça darbesini yeniden işlemiyor.
    • Fırça seçici artık fırça listesinde gezindiğinizde tutarlı bir genişliği koruyor.
  • Painterly fırça darbelerini bir simetri grubuna uygulamak artık beklendiği gibi çalışıyor.
Diğer iyileştirmeler
  • Uygulamayı başlattıktan, oturum açtıktan, bir şablon seçtikten, Tercihler (macOS) veya Seçenekler (Windows) iletişim kutusunun Genel sekmesinde (Global > Kullanıcı Kimliği > Kimlik Bilgilerini Düzenle) kimlik bilgilerini düzenledikten ve çıkış yaptıktan sonra CorelDRAW artık yanıt vermeyi durdurmuyor.
  • CorelDRAW'da, Efekt araçlarından veya Şeffaflık aracından biriyle değiştirilmiş bir bitmap'in (Düzenle > Ayarla) rengini ve tonunu ayarlamak beklendiği gibi çalışır.
  • Windows'ta Corel PHOTO-PAINT'te, Seçenekler iletişim kutusunda (Seçenekler > Genel > Dosya Konumları) doldurular için bir ağ konumu belirleme beklendiği gibi çalışır.
  • Varlıklar limancısında (Pencere > Liman İşçileri > Varlıklar), varlıkları ada göre sıralamak (Seçenekler düğmesi > Ada göre sırala) beklendiği gibi çalışır.
  • Bir sistem hatasını takiben CorelDRAW'ı yeniden başlattıktan ve auto-backup dosyalarını kurtarmamayı seçtikten sonra, dosyaların yedek kopyaları, amaçlandığı gibi uygulamadan çıktıktan sonra silinir.
  • Birden fazla daire eklediğinizde ve bunları Windows'ta CorelDRAW'da döndürdüğünüzde, daireler artık doğru şekilde görünüyor.
  • Windows'taki CorelDRAW artık yürütülebilir dosyasında gerekli tüm WebView2Loader araçlarını içeriyor ve uygulamayla birlikte ayrı bir WebView2Loader.dll dosyası gönderme ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Hoş Geldiniz Ekranı ve Learn docker'da kullanılan WebView2 denetimi oluşturulamazsa, Microsoft'tan yüklemenizi sağlayan bir iletişim kutusu görünür.
  • CorelDRAW Graphics Suite'i (Windows) bir ağa dağıtırken, REMOVE_GPL=1 genel özelliği Ghostscript 10.01.2'yi beklendiği gibi kaldırır.

5 yorum:

  1. Evet benim yaşadığım sürekli dosya kurtarma sorunu da düzeldi nihayet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu sorunu herkes yaşıyordu. Ayrıca üçüncü parti uygulamalara bağlı hata düzeltmeleri ve güncelleştirmeler de sonunda yapılmış. Webview2 ve ghostscript gibi.

      Sil
  2. hocam ben çalıştığım yer için bir çalışma yapıyorum 180 tane fotoğrafı sıra sıra koymam ve hizalamam lazım. En kolay yoldan nasıl yapabilirm ?

    YanıtlaSil