14 Ağustos 2008 Perşembe

Çoklu sayfalı Corel dökümanında tüm sayfaları exportlamak.

Coklu sayfalı bir tasarım yaptıysanız, dergi, katalog vb. ve dökümandaki her sayfayı ayrı ayrı exportlamak istiyorsanız tek tek sayfalara gidip exportlamanız gerekiyor. Sayfaları bir kerede Exportlamak istiyorsanız bunun çözümü Osman'ın yazdığı Multipage export to bitmaps makrosunu kullanmak olacak.

Multipage Export to Bitmaps makrosu MacroMonster üylereinden beklenen gibi çok kullanışlı bir Corel makrosu.

Page bölümünde dökümanda exportlamak istediğiniz sayfaları ister hepsini ister tek tek ister belirli aralık vererek seçebiliyorsunuz. Bitmap Export penceresindeki tüm ayrıntıları düzenleyebiliyorsunuz. (Renk uzayı, çözünürlük, boyut, antiailasing, icc profil gibi). Son olarak export butonuna tıkladığınızda seçtiğiniz sayfalar bir kerede istediğiniz biçime dönüştürülüyor. Dosya isimlerini ve sıralamasını da belirleyebiliyorsunuz.

TIF, GIF, PNG, BMP ve JPG biçimlerinin dışında sayfaları CDR formatına da export edebiliyorsunuz. CDR biçimi için convert to curves özelliğini seçtiğinizde tüm textler eğrilere dönüştürülüyor. Display each page during export seçeneğini işaretlerseniz export sırasında exportlanan sayfayı görebiliyorsunuz.

Kısaca tek tıklamayla çok sayfalı bir Corel belgesini farklı dosyalar halinde sayfalara bölebiliyorsunuz.

Ücretsiz olan bu Makroyu buradan indirebilirsiniz.

3 yorum: