18 Kasım 2008 Salı

Corel'de seri barcode yapımı.

CorelDRAW Graphic Suite paketi grafik tasarımcıları için tam bir paket çözüm sunar. Clipart'lardan Fontlara kadar, raster ve vektör grafik programları, capture gibi ekran görüntüsü yakalama programları, VBA ve yine CorelDRAW paketiyle birlikte gelen Corel Barcode Wizard.

Corel Barcode Wizard birçok barkod biçimini destekler ve kontrol numaralarıyla birlikte barkod üretmenizi sağlar. Geçenlerde bir CorelTURK Blog müdavimi CorelDRAW'da seri barkod yapılıp yapılamayacağını sormuştu. Yani; diyelim ki bir firmanın etiket işlerini yapıyorsunuz ve 50 adet ürünü var. 50 adet ürün için tek tek barkod yapmak uzun zaman alacaktır. Ya da bir barkod danışmanlık firmasısınız ve 50 veya daha fazla fakat seri numarası birbirini takip eden barkod üretmeniz ve müşterinize vermeniz gerekiyor. Bu durumda Corel Barcode Wizard size yardımcı olamıyor. Fakat yine her zamanki gibi bir eklenti (corel makrosu) ile çözüm bulunmuş...

BarCode Auto makrosu seçtiğiniz belirli bir aralıktaki numaralara göre seri barkodlar üretiyor. Makro henüz demo aşamasında ve şimdilik EAN13 barkod üretiyor ki bu barkod sistemi de ülkemizde ve dünyada sıklıkla kullanılan ürün barkod sistemidir. Makronun demo olması canınızı sıkmasın. Birkaç trim işlemiyle barkodları kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Ayrıca barkodlar vektörel olarak üretildiği için üzerinde istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.
Yazarın Notu: BarcodeAutoDemo makrosu yerini Variables 2 makrosuna bırakmıştır. Ücretli olan bu makroya buradan ulaşabilirsiniz.

13 yorum:

  1. corelde insert barkod aktif değil, ne yapılması gerekir

    YanıtlaSil
  2. linki yenileyebilirmisiniz acaba. Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  3. Makroyu bulmaya çalışıyorum fakat farklı bir seçenek olarak corel'in kendi sitesindeki eklentiyi edinebilirsiniz. http://www.corel.com/servlet/Satellite/us/en/Content/1153321149015

    YanıtlaSil
  4. usta ben indiremedim
    sana zahmet şu makroyu bi tekrar koyuversen.

    YanıtlaSil
  5. ben 4-5 yıl önce yapmıştım Kürşadcım bunu, arkadaşlar geç bile kalmışlar... )) (tunç)

    YanıtlaSil
  6. merhabalar
    elimde 2000 e yakın barkod var.
    İnternette corelde seri barkod hazırlama diye bir tek sizin sitenizi buldum. Lütfen yardımcı olun. Gerekli herşeyi yaparım. Bu işi mutlaka yapmam lazım. Çünkü bu işle alakalı elimde uc iş daha var. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    erdemkaraoglu@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. corelvba.com sitesinde variables 2 adında bir eklenti satılıyordu. Hala satılıyorsa bu eklenti işinize yarayabilir.

      Ya da birkaç mesaj önce yorum yapan tuncowsky'e ulaşabilirseniz size yardımcı olur.

      Sil
  7. keşke linki yeniliye bilseniz

    YanıtlaSil