16 Kasım 2008 Pazar

Son canavar da geldi: RasterMaster

Macromonter'ın Nisan 2008 sonlarında CorelDRAW için 3 önemli eklentisini duyurduğunu yazmıştım. Eklentiler (makrolar) duyurulmuş fakat yayınlanmamıştı. İlk önce renk kanallarını CorelDRAW çalışma sayfasında görüntülemek için kullanılan (output preview de diyebiliriz) Channels makrosu sonra MonsterMerge makrosu yayınlandı. Şimdi de sessiz sedasız RasterMaster makrosu kullanıma suunlmuş.


RasterMaster ne iş yapar?

RasterMaster makrosu gelişmiş bir eklentidir. Kısaca, bir CorelDRAW belgesi içindeki bitmap'leri denetlemenizi ve bunlar üzerinde değişiklik yapmanızı sağlar. RasterMaster penceresinde CorelDRAW belgesi içindeki tüm bitmap'ler sınıflandırılmış şekilde görünür. Bir bakışta bitmaplerin tamamının çözünürlüğünü, renk uzayını ve transparanlığını (şeffaflığını) görebilirsiniz.
Bitmapleri bu şekilde denetleyebilmenin yanında asıl devrim yaratan özelliği ise bitmap'leri diğer programlarda da açabilmenizi sağlaması. Yani CorelDRAW belgesindeki bir bitmap'i doğrudan (edit bitmap komutu gibi) Photoshop'ta açabilirsiniz. Resim RasterMaster aracılığı ile Photoshop'ta açıp, düzenleme yapıp kapattıktan sonra düzenleme yaptığınız şekilde CorelDRAW'a aktarılır. Yani Photopaint kullanmak zorunda kalmazsınız.
Daha iyi anlamak için buradaki küçük videoyu izleyebilirsiniz. Dizzy'nin RasterMaster Makrosunu 20$'a satın alabilirsiniz. Makro X3 ve X4 sürümleriyle uyumludur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder