21 Nisan 2008 Pazartesi

Canavarlar geliyor !!! Macromonster

Corel camiasında malesef çok az sayıda iyi derecede makro yazarı var. Uzun zamandır tek başlarına kaliteli ve işlevsel Corel makrosu yazan bu ustalar Macromonster.com'da birleştiler ve harika işler çıkarmaya devam ettiler. Özellikle Dizzy lakaplı Pavel Nikito Shaping 3 ile CorelDRAW'da makrolarla neler yapılabileceğini gözler önüne serdi. Şimdi ise macromonster.com sitesindeki bannerda ilginç ve insanı heyecanlandıran reklam dikkatimi çekti.

CorelDRAW'ın kaderini değiştirecek makrolar mı geliyor?
Genelde makrolar Corel'de kullanımı kolaylaştırmak için yazılıyor. Yapılması uzun zaman alan işleri birkaç saniyede makrolarla yapabilirsiniz. Fakat bu seferkiler masaüstü yayıncılığın endüstri standartlarında profesyonel çözümler sunacak gibi.

MonsterMerge
MonsterMerge Değişken verili işlerde büyük kolaylık sağlayan ve CorelDRAW'ın Print Merge özelliğinin çok ötesine geçen bir eklenti.



RasterMaster
Bu makro görüntüden anlaşılacağı gibi CorelDRAW içindeki Bitmap'leri yönetebileceğiniz bir panel getiriyor. Panelde Bitmap'lerin renk uzaylarını, çözünürlüklerini anında görebiliyorsunuz. İşin heycanlandırıcı kısmı ise Selcet Bitmap Editor. Bu seçenek CorelDRAW içindeki bitmaplerin makro sayesinde Adobe Photoshop ile işlenebileceği anlamına da gelebilir.


Channels
Bu makro ise CorelDRAW'daki tüm çalışmanızı spot renkler dahil kanal kanal görebileceğiniz anlamına geliyor. CorelDRAW printpreview aslında bu işi kısmen yapıyor ve bu da aslında channel preview'in uygulanabilirliği anlamına geliyor.

Makro'larla ilgili reklam banner'ından başka hiçbir açıklama olmadığı için detaylı bilgi edinemedim. Yakın zamanda piyasaya sürüleceğe benziyorlar. Büyük ihtimalle ücretli olacaklar. Canavarların neler yaptıklarını bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder