8 Nisan 2008 Salı

Summa Cutter Tools Plug-in 1.8

Summa 1973 yılından bu yana tabela sektörüne hizmet veren Belçikalı bir donanım üreticisi. Geniş ebat yazıcı ve plotter (vinil kesici) üretimi ile sektörde ilgi gören firmalardan biri. Kendi ürünleri için CorelDRAW ve Adobe Illustrator eklentileri geliştirmişler. Summa Cutter Tools sayesinde CorelDRAW'da yaptığınız çizimleri Summa Ploter'larda çizdirebilir / kestirebilirsiniz. Summa Cutter Tools Plug-in 1.8 kurulum dosyasını indiridkten sonra sisteminize kuruyorsunuz. Programı çalıştırdığınızda bir install penceresi daha çıkıyor. Bu pencereden WinPlot plugin'i kurmanız gerekiyor. WinPlot plugin sekmesini açtığınızda sistemde yüklü olan Corel ve Illustrator sürümlerini gösteriyor.


Buradan hangi program ve sürümlerine yükleme yapmak istediğinizi seçiyorsunuz. Install bölümünden WinPlot Plug-in balşığının altındaki Install butonuna tıkladığınızda CorelDRAW açılıyor ve CorelDRAW altında WinPlot çubuğu karşınıza çıkıyor.

Araç çubuğunda iki buton bulunuyor. Marker butonu adı üstünde kesim sonlarını belirten işaretleri seçtiğiniz nesnenin üzerine yerleştiriyor. Winplot butonu ise çiziminizi Summa Ploter'a kesim için göndermenizi sağlıyor. Tabi bunun için Summa Cutter Tools yüklü olması gerekiyor. Plug-in'i ayrı üyklemek istemiyorsanız Install penceresinde en alttaki Full Installation butonuna tıklayarak hem Plug-in'i hem de Summa Cutter Tools'u yükleyebilirsiniz.

Summa Cutter Tools 1.8 sürümünde ve CorelDRAW'a yüklemek için VBA'nın yüklü olması gerekiyor, neticede Plug-in aslında bir Corel Makrosu. CorelDRAW 10-X4 sürümleri dahil, aradaki tüm sürümleri destekliyor. Summa yazılımlarını buradan indirebilir, Summa Ploter'larla ilgili buradan teknik detay edinebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder