9 Nisan 2008 Çarşamba

CorelDRAW kolay makro yönetimi: Macro Installer

CorelDRAW'da çok sayıda makro kullananlar Makro'lar için button ve kısayol kullanımının ne kadar büyük rahatlık olduğunu bilirler. Fakat her makro için tek tek button oluşturmak oldukça zahmetli ve can sıkıcı olabiliyor. Buna çözüm olarak Woxxom'un Macro Installer'ını tavsiye ederim. Kendisi de bir Corel makrosu olan Macro Installer birkaç saniyede CorelDRAW'da bulunan makrolara butonlar oluşturabiliyor.
Macro Installer'ı yükleyip CorelDRAW içinden çalıştırdığınızda yukarıdaki pencere karşınıza çıkıyor. Soldaki sütunda CorelDRAW'a yüklediğiniz makrolar, ortadaki sütunda makronun butonunun yerleşeceği menü ya da bar'lar, sağdaki sütunda ise seçtiğiniz menü ya da bar'ın içeriğini görebilirsiniz. Makro butonu oluşturmak için soldaki sütundan makronuzu, ortadaki sütundan'da makro butonunun yerleşeceği menü ya da bar'ı seçin. Insttall butonuna tıkladıktan sonra CorelDRAW'daki tüm simgeleri gösteren bir pencere gelecek. Buradan yükleyeceğiniz makro için istediğiniz bir simgeye tıklayın ve makro butonunuzu yüklemiş olun. İşlem bu kadar basit.

12 yorum:

  1. Bu işlemi geri almak, butonu kaldırabilmek mümkün mü?

    YanıtlaSil
  2. Tools>Options>Workspace>Customization>Commands tıklayarak çalışma alanını düzenlenebilir hale getiriyoruz. Bu durumda istediğiniz simgeyi tutup boş bir yere sürükleyip bırakarak o simgeyi silebilirsiniz.

    Ya da CorelDRAW'da herhangi bir anda alt tuşuna basılı tutarak herhangi bir simgeyi ya da menü komutunu aynı şekilde yer değiştirebilir ya da silebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Çok hızlı bir yanıt oldu. Çok çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. smetrıcal makro lazım ilgilene olursa teşekkür edrim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef Symmetrical eklentisinin ücretsiz sürümü bulunmuyor.

      Sil
  5. The link is out. Can you download it again?

    YanıtlaSil
  6. s.a. download dosyası silinmiş - link ölü - yeni indirme linki atar mısınız? yada mail adresime macroyu zipleyip gönderir misiniz?

    YanıtlaSil
  7. makco installler download dosyası çalışmıyor link ölü - rica etsem bana macro dosyasını mail atar mısınız yada çalışan link yayınlar mısınız??

    YanıtlaSil
  8. bu makroyu bana mail atar mısınız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok eski bir yazı... Üzerinden 14 yıl geçmiş... Maalesef arşivimde bulunmuyor.

      Sil
    2. canımız sağolsun

      Sil