10 Nisan 2008 Perşembe

CorelDRAW Fontları

CorelDRAW Graphic Suite ilk sürümlerinden bu yana daima bir grafik çözümleri paketi olarak piyasaya sürülmüştür. Paket içinde Vektörel çizim programı CorelDRAW, raster (bitmap) programı CorelPHOTOPAINT, bitmap>vektör çevirici CorelTRACE (son sürümlerde CorelDRAW özelliği oldu), Font yönetim programı Bitstream Font Navigator, Ekran görüntüsü yakalma programı CorelCAPTURE, en kolay ve denetim sağlayan barkod programı BARCODE Wizard ve bunların yanında birkaç küçük yazılım daha bulunuyor. Ayrıca her sürümde değişen onbinlerce vektörel clipart, binlerce profesyonel fotoğraf, yüzlerce template ve en önemlisi de binlerce font (yazı tipi) pakete dahil geliyor.


CorelDRAW X4 paketi satın aldığınızda bütün ekstraların dışında 1000 adet OpenType font'a sahip oluyorsunuz. Fontların tamamına yakın kısmı Türkçe destekliyor ve 75'i Windows WGL4 (Windows Glyph List 4)'e sahip. Ayrıca kesim işleri için de (daha çok tabela vs. işleri yapanların işine yarayacak) 10 adet de single-line engraver font pakette bulunuyor.

Fontların bir tanesinin 20-50 $ arasında satıldığını düşünürseniz 1000 adet font gerçekten iyi bir kaynak. OTF oldukları için de hem macintosh (Mac) hem windows (PC) platformlarında ve hemen hemen tüm programlarda kullanabilirsiniz.

CorelDRAW X4 ile gelen fontların tam listesine buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu font listesi elinizde bulunan "tt1154c_.ttf" gibi isimlere sahip fontların gerçek isimlerini de öğrenmenizde kılavuz olabilir. Fontlarınızı Font Navigator ile yönetebilir, font isimlerini küçük bir yazılım olan Free Font Renamer ile değiştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder