2 Nisan 2008 Çarşamba

CorelDRAW vertical text sorunu

Son zamanlarda CorelDRAW kullanıcıları yazı yazmaya başladıkları zaman varsayılan döndürme açısının 270 derece olması gibi garip bir sorunla karşılaşıyorlar. Bu durumda yazılan textler dikey olarak yukarıdan aşağıya doğru yazılmaya başlıyor fakat harfler dikey olarak değil saat yönüne doğru 90 derece döndürülmüş şekilde duruyor. Bu sorunla karşılaşmadım fakat gelen şikayetler bu yönde.
Corel geliştiricileri Corelde text sorunun neden kaynaklandığını henüz bulamamışlar fakat birkaç çözüm var. Öncelikle CorelDRAW arayüzünü fabrika ayarlarına döndürün. (Bu işlemin nasıl yapılacağını daha önce yazmıştım.) text problemi giderilmediyse Registry ayarlarında ufak bir değişiklik yapmanız gerekiyor. HKEY_CURRENT_USER\Software\Corel\CorelDRAW\13.0\CorelDRAW\
ApplicationPreferences\FarEastText Options\
bölümündeki VerticalText değerini 0 yapın. Bu anahtar CorelDRAW 13 için geçerlidir. Farklı bir sürümde aynı sorunu yaşıyorsanız anahtar değerine giden yoldaki versiyon numarasını değiştirin. Sorunun büyük ihtimalle çözülmüş olması gerekiyor.

Yazarın Notu: Vertical text sorununun daha kolay bir çözümü sonradan keşfedilmiştir. Kolay çözüm için buraya gözatabilirsiniz.

1 yorum: