11 Nisan 2008 Cuma

CorelDRAW X4 için 3.parti text dockerlar

CorelDRAW X3 sürümünde Text (Yazı) ile ilgili Docker'ları (Corel araç paneli) Pharagraph ve Character olmak üzere ikiye ayırmıştı. Paragraf düzenlemeleri için bir docker, character düzenlemeleri için başka bir docker kullanımı oldukça vakit kaybettirci. Macromonster'dan Jeff X4 için güzel bir text docker hazırlamış. Paragraf ve Character Docker'larını bir docker'da birleştirmiş, neredeyse text ile ilgili kullandığınız tüm araçları bir docker da toplamış ve mükemmel kullanım kolaylığı sağlamış.


Burada 3 ayrı text docker seçeneği sunuluyor. Osman, Sancho ve Jeff'in docker'larından istediğiniz birini seçebilirsiniz. Ben tercihimi Sancho'dan yana kullandım çünkü diğerlerine göre çok daha fazla text işlem butonuna sahip.
Kurulum:
Docker CorelDRAW x4'te bir addon olarak tanımlanıyor. Burdan indireceğiniz zip dosyasının içinden seçeceğiniz docker'a ait olan zip dosyasında ikisi xlt biri de gms olmak üzere 3 adet dosya bulunuyor. Bu dosyaları c:\program files\Corel\CorelDRAW Graphic Suite\Programs\Addons\Draw\textdocker klasörüne kopyalıyorsunuz. CorelDRAW'ı tekrar başlattığınız zaman yeni text docker'ınız sizi karşılıyor. Text formatting docker'ı Text menüsünden kapatıp açabiliyorsunuz.

Text Docker o kadar pratik ki X5 sürümünde 3.parti desteği olmadan gelmemesi için hiçbir neden yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder