17 Nisan 2008 Perşembe

Ve karşınızda Corel WordPerfect® Office X4

2008 yılında Corel'e bir şeyler oldu... Programlarının yeni sürümlerini ardı arkası kesilmeden piyasaya sürüyor. Bu hareketlilik eskiden bir ulead yazılımı olan Corel Photoimpact X3 ile başladı, Corel DRAW Graphic Suite X4 ile devam etti. Adobe'den Mark Hilton'un Corel Corp'a transferinden sonra Ulead Video Studio 11.5 Update ve WinDVD 9 sürümleri piyasaya sürüldü, CorelDESIGNER'ın yeni sürümü için beta testerlar çalışmaya başladı ve şimdi de dünyanın ilk PDF Ofis Suit'i olarak lanse edilen Corel WordPerfect Office X4 satışa sunuldu.
Corel WordPerfect Office X4 gelişmiş özellikleriyle Microsoft Office'ye rakip ve alternatif, ayrıca bir o kadar da MS Office ile uyumlu bir ofis paketi. X4 sürümü PDF ile ilgili oldukça iyi gelişmelerle geliyor. PDF dökümanlarını import edip düzenleyebiliyor ve yine fazladan hiçbir PDF yazıcısı ve programa ihtiyaç duymadan PDF dosyası oluşturabiliyor.

Corel WordPerfect® Office X4 Yeniliklerinden birkaçı şöyle;


Özgür Dosya Biçimi
Corel WordPerfect® Office X4 Microsoft Office 2007 dosya biçimi olan OOXML ve Açık Dökümant Formatı olan (Open Document Format) ODF ile tam uyumlu.

Yeni PDF iyileştirmeleri
Corel WordPerfect® Office X4 Scanner'dan taranmış belgeleri OCR (Optical Character Recognition - Optik karakter tanımlama) teknolojisiyle düzenlenebilir PDF formatına çevirebiliyor. PDF dosyalarının güvenlik seçenekleri artırılmış, PDF dosyalarına şifre eklenebiliyor. PDF/A standartlarında PDF oluşturabiliyor.

Microsoft Office 2007 uyumluluğu
Corel WordPerfect® Office X4 MS Word 2007, Excel 2007, PowerPoint 2007 dosylarını açabiliyor. Bir ISO standardı olan ODF dosyalarını destekliyor, MS Word 1.0 versiyonuna kadar 60 adet dosya biçimi destekleyebiliyor.

Word Perfect Office X4'ün diğer yeniliklerine buradan bakabilir, yazılımla ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Denemek isterseniz programı buradan indirebilirsiniz.

Corel WordPerfect® Office X4'ün ülkemizde ne zaman satışa çıkacağını bilemiyorum fakat Amerika'da satış fiyatı standart sürüm için 299$, professional sürüm için 400$ olarak belirlenmiş. Corel WordPerfect® Office X4'i satın aldığınızda Oxford English Dictionary, Presentations Graphic X4 çizim yazılımı, 175 dijital fotoğraf, 8.000 clipart, 900 TrueType Font, XML Project Designer, Word dosyalarını çoklu olarak WordPerfect'e çevirmek için kullanılan bir konverter ve WordPerfect Adress Defteri yöneticisine de sahip olacaksınız.

2 yorum:

  1. nasıl edinebiliriz bu programı beğendim ama bulamıyorum :(

    YanıtlaSil
  2. Türkiye'de Eti Bilgisayar tarafından dağıtılıyor.

    YanıtlaSil