23 Şubat 2009 Pazartesi

Live Fillet - Makro

CorelDRAW'da bir nesnenin köşelerini kıvrımlı, düz ve içeri kıvrımlı yapmak istiyorsanız Fillet/Scallop/Chamfer özelliğini kullanabilirsiniz. Windows>Dockres>Fillet/Scallop/Chamfer dockerini açarak buradan gireceğiniz değerler ile nesnenizin köşelerine müdahale edebilirsiniz.

Uygulaması bir defaya mahsus olduğu için beğenmediğiniz bir şekil oluştuğu zaman işlemi geri alıp yeni değer girip tekrardan Apply butonuna basmanız gerekiyor. Bunun farkına varan Macromonster üyesi Shelby Live Filet adında çok güzel bir makro yazmış.
Makro sadece Fillet özellliğini gerçekleştiriyor. Fakat bunu gerçek zamanlı olarak yapıyor. Bir nesne seçiyorsunuz ve değerleri gireceğiniz kutunun yanındaki oklara tıklayarak Fillet değerini artırıp azaltabiliyorsunuz. Ve her tıklamada nesnenize işlem uygulanıyor. Aşağıdaki animasyonu göremiyorsanız makronun nasıl çalıştığını gösteren bu animasyonla çalışma şeklini tam olarak anlayabilirsiniz.

Makro malesef ücretli ama her zmaanki gibi 10$ gibi düşük bir ücret karşılıığında satılıyor. Daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder