31 Ekim 2012 Çarşamba

X6, Windows 8 ve X6.2

CorelDRAW tepe yöneticisi Gerard Metrailler kendi blogunda bugün yaynıladığı bir yazıda Windows 8 ve CDGS X6'dan bahsetmiş. CorelDRAW GS X6.1 Windows 8 sertifikalı ilk yazılımlardan. Tabii ki Windows 8'in masaüstü sürümünde çalışacak. Yani tablet için CorelDRAW henüz yok.

X6.1 ve Windows 8 ile dokunmatik ekran uygulamalarını yapmak mümkün. Akıllı telefonlar ve tabletlerdeki çift parmak ile büyütme ve küçültme gibi işlemleri CorelDRAW, Windows 8 ve bir dokunmatik ekran üçlüsü ile gerçekleştirebileceğiz. Ayrıca Smart Drawing Tools da Windows 8'de çok daha pratik bir şekilde çalışacak.

Windows 8'in nispeten sade arayüzü de CorelDRAW GS'ye yansıyacak ve görünüm daha temiz ve sade olacak. Bu da çalışma performansınızı etkileyecektir. Aşağıdaki ekran görüntüsünde CorelDRAW'ın Windows 8'deki görünümünü inceleyebilirsiniz. Bu arada X6.2 den de haberler gelmeye başladı.


Gerard Metrailler X6.2 den de bahsetmiş. Resmi olarak ilk olan bu duyuruyu da sizinle paylaşmak istedim. X6.2 yepyeni özelliklerle 2012 sonuna doğru yayınlanmış olacak.


7 yorum:

  1. Paylaşım için teşekkürler hocam.
    Konu ile çok alakalı değil ama Android tabletimde cdr dosyalara müdehale edemesemde görmek istiyorum. google playde aradım ama adam gibi bir uygulama bulamadım.
    Bildiğiniz bir cdr (+eps ve aı de olur :) ) gösteren android uygulaması biliyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CDR gösteren imkansız gibi. Fakat en fazla CDR dosyasının içine gömülü thumbnail leri gösterebilen bir yazılım yapılabilir. Var mı? Bilmiyorum.

      Sil
  2. windows 8 de corel draw 12 çalışıyormu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Corel tarafından CorelDRAW 12'nin Windows 7 veya Windows 8 ile uyumlu olduğu bilgisi verilmiyor.

      Sil
  3. merhaba corel draw eski sürümler windows 7 de nasıl çalışır acil bilgi

    YanıtlaSil
  4. corel draw eski sürümler windows 7 de nasıl çalışır

    YanıtlaSil