11 Nisan 2014 Cuma

CorelDRAW Grapcihs Suite X6.4 Hotfix 1 yayınlandı.

Corel firmasının kullanıcı dostu olduğunu düşünüyor musunuz? CorelDRAW'daki hataların dışında evet cevabını duyar gibiyim :) Aslında müşteri dostu demek daha doğru olacak. Adobe CC gibi sizi lisans kiralamaya zorunlu bırakmaması, kutu, lisans, yükseltme ve abonelik gibi farklı sistemlerde satış yapması, kullanıcılara kalıcı lisans sağlamaya devam etmesi bunun bir göstergesi. İleride ne olur bilinmez ama durum şimdilik gayet yerinde.

CorelDRAW Graphics Suite X7 piyasaya sürülmüş olmasına rağmen önceki sürüm için güncelleme yayınlaması da tekelci bir baskıdan uzak olduğunu da gösteriyor. Evet bu gün itibariyle CorelDRAW Graphics Suite X6.4 için Hotfix 1 adında yeni bir yama yayınlandı ve kullanıcıların en çok şikayet ettiği bir kaç önemli sorun çözülmüş oldu.

X6.4 Hotfix 1 ile giderilen sorunlar:


  1. Öncelikle tüm kullanıcıları rahatsız eden font listesi sorunu giderildi. Font listesinde bir fonta ait olan stiller bildiğiniz gibi yan liste olarak görüntüleniyordu fakat alt stiller çok sayıda olunca tamamına erişme imkanı kalmıyordu. İşte bu yan listeye bir kaydırma çubuğu eklenerek bu sorun çözüldü.
  2. Spot renklerdeki renk ismi yanlış görüntüleme sorunu çözüldü.
  3. SVG export ve import sorunları çözüldü.
  4. Embed edilmiş bitmapleri Photo-paint ile düzenledikten sonra ölçü bozulma sorunu giderildi.
X6.4 Hotfix 1 yamasını yüklediğinizde CorelDRAW X6 ve CorelPOHOT-PAINT X6'nın sürüm numarası 16.4.1.1281'e yükselmiş oluyor. 

20,6 mb olan X6.4 Hotfix 1 dosyasını buradan indirip doğrudan yükleme yapabilirsiniz.

11 yorum:

  1. Sağolun hocam bir ara yana yakıla bekliyordum bu düzeltmeyi. Geç olsun güç olmasın :) o SVG lerden de çok çekmiştim. Çok fazla çökme sorunu oluşturuyordu. "Locked SVG data" vb gereksiz şeyleri object manager dan silince rahat ediyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yamayı yükledikten sonra genel düşüncelerini bekliyorum.

      Sil
  2. Normal sürüm göre pek bir değişiklik yok gibi. Zaten HotFix olduğundan radikal bir şey beklemiyordum.
    Hemen fontları kontrol ettim ve rahatladım. Hata düzelmiş gibi gözüküyor. Ama artık kullandığım sürüm x7 olduğundan şu olmuş bu olmuş diye uzun uzun inceleyemedim hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten yazıda belirttiğim hata düzeltmelerinin dışında bir değişiklik yok. En önemli düzeltme X6.4 kullanıcılarını çileden çıkaran Font Listesi sorunu oldu. Bence önemli olan firmanın yeni sürümünün ardından eski sürüm için yama yayınlaması. Böyle yapınca seviyoruz işte :)

      Sil
  3. x6.4 kullanıcıları MUTLAKA yüklemeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle yüklemeliler. Hatta X6 kullanıcıları mutlaka X6.4 ve bu yamayı yüklemeliler. Yukarıda Yamalar bölümünde de gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

      Sil
  4. CorelDRAW 'ın geriye dönük güncelleme geleneğine devam ediyor olması, diğer benzer yazılımlara göre durduğu farklı çizgiyi koruyor... Teşekkürler.. Font kaydırma çubuğunu hangi fontlarda görebildiniz ? Bende genelde kaydırma çubuğuna ihtiyaç duymayacak kadar tam açılıyor yan pencereler...
    Ben bu HF. 'de aslında listedeki font gruplandırmalarını seçenek olarak bize sunacak bir geliştirme beklemiştim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Helvetica Neue Serisinde görebilirsin 63 farklı stili var.

      Sil
  5. Evet özellikle Helvatica ve swish fontlarım yoruyordu. Birde PF ler sanırım.

    YanıtlaSil
  6. Kürşat bey arial fontta küçük i harfi kare şeklinde çıkıyor ve 3 gündür düzeltemedim x6.4 1 hotfixide yüklemedim ama nafile. yrdımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fontunuz bozuk olabilir. Sisteminizdeki eski arial fontlarının tamamını kaldırıp güncel olanları yükleyin.

      Sil