7 Ocak 2015 Çarşamba

CorelDRAW Graphics Suite X7.3 ile gelen yeni özellikler

CorelDRAW Graphics Suite X7 güncellemeleri artık Corel kullanıcılarının vazgeçilmez beklentisi oldu. Her güncelleme ile gelen yeni özelliklerin bir kısmı sadece Premium Üyeler için olsa da bir kısmı da Standart Üyelerin erişimine açık olarak düzenleniyor. X7.3 güncellemesiyle gelen yeni özellikler bakalım nelermiş...

Premium Knife Tool
Nesneleri daha kolay kesin, bölün, dilimleyin.

Premium Knife Tool bir Premium Üye özelliği ve geleneksel Knife Tool (Bıçak Aracı) haricinde yeni bir araç olarak karşımıza çıkıyor.
Bu araçla artık kesme dilimleme işlemleri hem daha geniş çizim seçenekleriyle yapılabiliyor hem de kesilen nesnelerin kesildiği kısımları üst üste binecek şekilde ya da aralarında boşluk kalacak şekilde ayarlanabiliyor. Aşağıdaki videoda detaylı çalışmasını görebilirsiniz.


Border and GrommetKanvas ve branda için baskı hazırlıklarını birkaç saniyede gerçekleştirin.

Border and Grommet daha çok açıkhava reklamcıları / tabelacılar için önemli bir özellik çünkü bu özellik sayesinde branda delikleri için işaretlemeleri ve kanvas katlama paylarını otomatik yaptırabilirsiniz. Bu özelliğe Tools menüsünden ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki videoda detaylı çalışmasını görebilirsiniz.

Bitmap'ler için Otomatik Perspektif Düzeltmesi

Straighten image özelliği sayesinde perspektifi bozuk fotoğraflarınızı anında düzeltin.

Straighten image özelliği artık sadece fotoğraflarınızın açısını düzeltmekle kalmayıp perspektif bozukluklarını ve lens biçimsizliklerini de düzeltebileceksiniz.

Lens olarak Gaussian Blur

Fotoğraf ve raster çalışmalarınızda bulanıklık (blur) efekti vermekten kaçınmayın.

Çünkü artık fotoğrafın orijinalini bozmadan ve daha sonra düzenlenebilir blur etkisi kullanabilirsiniz. CorelPHOTOPAINT'te Lens olarak tanımlanan fakat bildiğiniz şeffaflık lensi değil de renk ayarlamaları ve efektleri katmanları bozmadan uygulayabileceğiniz özel katmanlar ile çok daha esnek ve geriye dönük çalışabilirsiniz. Daha önce de Unsharp Mask efektinin lens olarak kullanımını anlatmıştım.

Discovery Center’a çabuk erişim.
Corel'in tüm yazılımları için tek bir ortak öğretim platformu olan Discovery Center'a bir tuşla erişim.

Corel kendi yazılımları ile ilgili ücretsiz eğitim konusunda oldukça kararlı ve bir kaç yıl içinde Discovery Center adlı ücretsiz servisini çok iyi derecede geliştirdi. Discovery Center'da CorelDRAW Graphics Suite, CorelDRAW Technical Suite, Corel Painter, Corel Paint Shop Pro ve Corel Video Studio Pro ile ilgili bir çok yazılı ve video şeklinde ücretsiz derse erişebilirsiniz.

E-kitaplara erişim.
CorelDRAW X7 kullanıcı kılavuzu ve Corel PHOTO-PAINT X7 kullanıcı kılavuzuna epub ve MOBI dosya biçimlerinde erişebilirsiniz. Böylece e-kitap okuyucunuzda ya da tabletinizde bu içeriklere daha kolay erişmiş olursunuz.

Yeni ekstra Premium içerik:
Premium üyeler zaten standart üyelere göre daha fazla sayıda clipart, fotoğraf, font, desen, dolgu ve template gibi malzemelere erişebiliyor. Bunun üzerine X7.3'te artı olarak aşağıdaki malzemeler de eklendi.

300 yüksek çözünürlüklü fotoğraf
20 hazır şablon (template)
20 font

246 MB büyüklüğündeki CDGSX7Update3.exe dosyasını buradan indirip yüklemeyi gerçekleştirebilirsiniz. Ya da CorelDRAW içinden Help menüsünden Updates komutuna tıklayarak da güncellemeyi otomatik olarak yapabilirsiniz.

13 yorum:

  1. Paylaşım için çok teşekkürler hocam. Özellikle "Premium Knife Tool" çok işime yarayacak bir özellik.

    YanıtlaSil
  2. Kardeş Premium ÖZellikler İçin İlla Paramı Vermek Gerekiyor Veya Premium Olmadan Update Yapamazmıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Premium üye olmayanlar yan standart üye olan kullanıcılar da tabii ki CDGS güncellemelerini yükleyebiliyorlar, bunun için bir engel yok. Fakat Premium Üyeler için sunulan "early new features" denilen sonraki sürüm özelliklerini (bu sürüm için X8 özellikleri oluyor) kullanamıyorlar. Bazı yenilikler ve tüm hata düzeltmeleri standart üyeler için de sunuluyor.

      Sil
    2. KArdeş BEn Kendime Bir Ücretsiz ÜYelik Açtım Gİriş YAptım FAkat Gİriş YAğılmış Ama ÜStte Kırmızı YAzıyla You must be signed in to use standard or premium online content and access new features. Are you sure you want to sign out? YAzıyor VE GÜncelleyemiyom Standart Özellikleri Bİle Kullanamıyom Updatede Yüklenmiyor MEsela update 3 Yüklenmiyor Bi MEmber Hatası Veriyo

      Sil
    3. YA BEn ÜCretsiz Üyelik AÇtım Ve Corel Drawa Gİriş YAptım Fakat ÜYeliğime BAktığımda You must be signed in to use standard or premium online content and access new features. Are you sure you want to sign out?
      YAzıyor VE Stadart Kullanıcıların yapabildiğini bile edemiyom sizce nedendir ? updatedede buna benzer bir sorun var ? hesabı düzgün açtım sorun sizce nerdedir ?

      Sil
    4. Satın almış olduğunuz ürünün seri numarasını corel.com hesabı üzerinden kayıt ettirdiniz mi?

      Sil
    5. Bişey Satın Almadımki Ya Benim Sorum Şu Ben Para Vermeden CorelDrawı Ve Update 3 Ü Yükleyip Standart Üye Olamazmıyım Odamı Paralı ?

      Sil
    6. Yazılımı satın almadıysanız güncellemeleri yükleyemezsiniz. Ayrıca CorelTÜRK Blog'ta hiç bir şekilde yasal olmayan paylaşımlar yapılmamaktadır.

      Sil
  3. Merhaba,

    benim Corel X8'imde Tools altında Borders and Grommet yok. Nasıl bulabilirim acaba?

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Get more panelini açın ve extension bölümünden border and grommet eklentisini yükleyin.

      Sil
    2. kürşat bey get more paneli nasıl açılıyor ?

      Sil
    3. Window > Dockers > GetMore

      Sil