10 Haziran 2019 Pazartesi

macOS Catalina ile CorelDRAW'ı iPad'te kullanın

Merhaba,

Bir kaç gün önce Apple, WWDC19'da yeni bir çok ürün, yazılım ve donanım sundu. Eski alüminyum kasaya dönen Mac Pro, dünyanın en pahalı ayağına (999$) sahip olan monitör Pro Display XDR yazılım alanında da oldukça etkileyici gelişmelere imza attı. Saçma sapan bir hal alan iTunes yazılımının sonlandırılması ve içindeki hizmetlerin ayrı uygulamalarda sunulması nihayet tamamlanmış. Eğer bir iPhone telefonların iTunes üzeirnden değil doğrudan Finder üzerinden yönetmek gibi doğru bir karar alınmış. Ama bizi ilgilendiren kısım yeni macOS Catalina.


macOS Catalina artık ipad'inizi gerçek bir çizim tableti olarak kullanmanızı sağlıyor hem de macOS uygulamalarıyla. macOS Catalina'da gelen ekran paylaşımı özelliği sayesinde ipad'inizi mac bilgisayarınızın ikinci monitörü olarak kullanabileceksiniz.

Bu yenilik sadece ikinci monitör olarak değil aynı zamanda dokunmatik ekranını ve işin en güzel yanı Apple Pencil'ı da macOS üzerinde kullanabilmenizi sağlayacak.

Peki bu konunun Corel ile ne ilgisi var? Bildiğiniz üzere bir kaç ay önce CorelDRAW Graphics Suite 2019 macOS için de yayınlandı. Yani CorelDRAW artık bir native macOS uygulaması. Bu da eğer mac bilgisayarınızda (MacBook, iMac ya da Mac Pro) CorelDRAW kullanıyorsanız artık iPad üzeirnden de CorelDRAW kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

Henüz Corel tarafından bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen Apple WWDC19'da Corel'e de yer verdi. 30 yıllık Corel tarihinde bir ilk olarak CorelDRAW ve CorelPAINTER uygulamaları macOS Catalina'nın yeni özelliklerinden faydalanabilecek bir kaç yazılım arasında yer aldı.



CorelDRAW'ın Stylus desteği olduğunu ve Wacom gibi çizim tabletleriyle uyumlu çalıştığını biliyoruz. Corel yazılım geliştiricileri macOS tarafında Apple Pencil ile uyumlu daha fazla özellik getirirlerse CorelDRAW'ın iPad ile daha etkili çalışması sağlanabilir.

Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? CorelDRAW'ı iPad ile kullanmak ister misiniz?

1 yorum:

  1. Teşekkürler hocam. MAC kullanmasamda her türlü bilgi benim için can dır :)

    YanıtlaSil