9 Mart 2022 Çarşamba

CorelDRAW Graphics Suite Mart 2022 Sürümündeki Yenilikler

 CorelDRAW Graphics Suite March 2022 Subscriber Update geçtiğimiz gün yayınlandı. Sadece abonelere özel yayınlanan bu sürümde neler yeni, gelin hep birlikte bakalım...

Yeni! Adjustment Presets (Renk düzenleme hazır ayarları)

CorelDRAW Graphics Suite Mart 2022 Abone Güncellemesinde, renk düzenleme hazır ayarları tamamen yeniden oluşturuldu. Artık Corel PHOTO-PAINT'te bir katmanı bozmadan birden çok renk ayarlama işlevi için hazır ayar oluşturabilir ve bu hazır ayarları hem CorelDRAW hem de Corel PHOTO-PAINT'te uygulayabilirsiniz. Beğendiğiniz bir görüntü düzenleme sonucunu elde ettiğinizde, diğer projelerde hızlı ve kolay yeniden kullanım için renk düzenleme hazır ayarlarını kolayca birleştirebilir ve kaydedebilirsiniz. 


Ayrıca hazır ayarlarınızı özel kategoriler halinde düzenleyebilir veya bunları varsayılan kategorilere atayabilirsiniz. Ek olarak, Siyah Beyaz, Renkli ve Ton kategorilerini içeren özenle seçilmiş ve test edilmiş önceden ayarlanmış stiller koleksiyonundan seçim yaparak düzenleme sürecinize hızlı bir şekilde başlayabilirsiniz.

Yeni ve geliştirilmiş! Adjust Menu (Renk ayarlama menüsü)

Corel PHOTO-PAINT'te yeniden yapılandırılmış Adjust (Renk düzenleme) menüsünden bir filtre seçtiğinizde, Adjustment Docker, seçtiğiniz filtre için araçları ve ayarları otomatik olarak açar. Tüm ayarlamalar artık tahribatsız, böylece sonsuz deneme yapabilirsiniz. Ve tek bir tıklama ile ayarlarınızı sıfırlayabilir veya düzleştirebilirsiniz. Ayrıca size zaman kazandırmak için tasarlanmış yeni kısayollar ve komutlar var ve bir menü komutuyla ayarları anında kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.


Yeni ve geliştirilmiş! Adjustment Docker (Renk ayarlama paneli)

Corel PHOTO-PAINT'teki Adjustment Docker (Renk ayarlama paneli), ayar filtreleri için tek adresiniz olması için yeniden düzenlendi. Dört ek filtre eklendi ve mevcut filtreler, istediğiniz sonucu elde etmenizi kolaylaştıran yeni arayüz öğeleri ve düzenleme seçenekleri sunuyor.

Siyah Beyaz filtresi, renkli bir görüntüyü gri tonlamaya dönüştürürken size daha fazla kontrol sağlayan yeni bir yaratıcı seçenek sunar. Artık görüntünüzün gölgelerini ve açık tonlarını ayırabilir ve renklendirme için çok etkili olan her görüntü özelliğinin tonunu ve doygunluğunu ayrı ayrı ayarlayabilirsiniz.


Ayrıca Renk Dengesi, Eşitle ve Örnek ve Hedef filtreleri için güncellenmiş kontroller ve görüntü kontrastını ayarlamayı kolaylaştıran yeni Düzeyler filtresi vardır. Renk Dengesi filtresiyle, yeni bir renk örnekleme aracı, tek bir tıklamayla nötr bir gri ayarlamanıza olanak tanır. Histogram arayüzleri geliştirildi ve siz ayarlamalar yaparken size daha iyi bir görsel sunum sağlamak için, aşağıdaki filtreler için kaydırıcılara renk ekledik: Ton, Doygunluk ve Açıklık, Siyah Beyaz, Renkleri Değiştir, Kanal Karıştırıcı, ve Renk Dengesi.


Geliştirilmiş! Adjustment Docker performansı

Corel PHOTO-PAINT ile, Ayarlama penceresini kullanırken görüntü düzenleme hızında etkileyici bir artış yaşayacaksınız. Gelişmiş ekran önbelleğe alma sistemi, özellikle daha küçük görüntü ayrıntılarını ve alanlarını yakınlaştırırken, ayar filtrelerinin akıcı ve duyarlı olacağı anlamına gelir. Ayrıca, hem CorelDRAW hem de Corel PHOTO-PAINT'te çok çekirdekli işleme desteği, her iki uygulamada da ayarların uygulanmasını çok kolay hale getirir.


Yeni ve geliştirilmiş! Genel iyileştirmeler

CorelDRAW Graphics Suite Mart 2022 Abone Güncellemesi, en çok talep edilen kullanıcı isteklerinden esinlenen bir dizi genel iyileştirme sunar. CorelDRAW, hepsine Efektler menüsünden erişilebilen, bitmap'lerle uygulanan beş yeni renk düzenleme filtresi ve 19 yeni efekt getiriyor.

Corel PHOTO-PAINT'te, Nesneler penceresi artık canlı sonuçlar içeren bir opaklık kaydırıcısı sağlayarak nesne opaklığındaki değişiklikleri ayarlamayı ve değerlendirmeyi kolaylaştırır. Artık, maske kullanırken bile birden çok nesne içeren seçimlere zarar vermeyen efektler uygulayabilirsiniz.

Corel PHOTO-PAINT'te çalışmanızı tahribatsız efektlerle kaydederken, efekt verilerinde yeni ZIP sıkıştırması kullanımı sayesinde dosya boyutlarının genellikle iki kata kadar küçüldüğünü fark edeceksiniz. Maske menüsünde, maske kenarlarındaki saydamlığın düşüşünü kontrol etmenizi sağlayan yeni bir Kenar Saydamlığı seçeneği de vardır. Ek olarak, çeşitli maskeleme araçları için imleç, oluşturma veya dönüştürme durumunda olup olmadığınızı daha iyi gösterecek şekilde güncellendi.


Yeni ve geliştirilmiş! Learn Docker (Öğrenme paneli)

Önceki sürümlerde Hints (İpuçları) penceresi olarak bilinen Learn (Öğrenme) penceresinin yeni Keşfet bölümünde öğrenme kaynakları ve araçları bulabilirsiniz. Ürün özelliklerini hızlı bir şekilde tanımak için uygulama içinden kapsamlı bir çevrimiçi kaynak kitaplığına erişebilirsiniz. Profilinizi tamamlayarak deneyim seviyenize ve ihtiyaçlarınıza uygun videolar ve yazılı eğitimler için önerilerimizi alabilirsiniz. Ayrıca, bir filtre uygulayarak yalnızca tercih ettiğiniz öğrenme kaynağı türlerini görüntüleyebilirsiniz; ve arama sonuçlarını alaka düzeyine, tarihe veya en iyi eşleşmeye göre sıralayın.



Yeni! Kişiselleştirme ayarları

Öğrenme kaynakları için kişiselleştirilmiş önerilerimiz, profil anketinde verdiğiniz yanıtlara dayanmaktadır. Profilinizi güncellediğinizde, ihtiyaçlarınıza daha iyi uyacak şekilde öğrenme materyalleri önerilerimizi revize ederiz. Profilinizi varsayılan durumuna sıfırlayarak da önerileri devre dışı bırakabilirsiniz.


Geliştirilmiş! Sayfalar penceresi

CorelDRAW'daki Sayfalar penceresindeki geliştirilmiş küçük resim önizlemeleri, sayfalarla çalışmayı daha da kolaylaştırıyor. Ayrıca, sayfaları manuel olarak yeniden düzenlemek zorunda kalmadan artık sayfaları etkin sayfanın ardına hızla ekleyebilirsiniz.


Geliştirilmiş! Çok sayfalı görünüm

Çok sayfalı görünümde sayfaları, standart dikdörtgen nesnelermiş gibi etkileşimli olarak yeniden boyutlandırabilirsiniz. Sayfaları ortadan yeniden boyutlandırmak için bir tutamacı sürüklerken Shift tuşunu basılı tutmanız yeterlidir.

Çok sayfalı görünüme geçiş, tüm sayfaları gösterecek şekilde otomatik olarak yakınlaştırır; tek sayfa görünümüne geçiş, aktif sayfayı çizim penceresine sığdırmak için yakınlaştırır.


Geliştirilmiş! Facing Pages (Karşılıklı sayfalar)

CorelDRAW'daki Sayfalar penceresindeki yeni Formaları Göster komutu, karşılıklı sayfaların yayılımlarını gösterme ile tek sayfa küçük resimleri arasında geçiş yapmayı kolaylaştırır. Formaları tek sayfa küçük resimleri olarak görüntülediğinizde, birbirine bakan herhangi bir sayfayı Sayfalar penceresi içinde sürükleyerek veya sayfa sekmesini belge gezgininde hareket ettirerek taşıyabilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Karşılıklı sayfayı taşımak için.


Ayrıca, belge gezginindeki geliştirilmiş sekmeler, sayfada daha kolay gezinme için karşılıklı sayfaların yayılmasını açıkça gösterir.


Geliştirilmiş! Multi Export (Çoklu export)

Export (Dışa Aktarma) penceresi, varlıkları TIFF ve EPS dosya biçimlerine dışa aktarmanıza olanak tanıyan genişletilmiş dosya desteğine sahiptir. Ayrıca, tüm varlıkları tek bir tıklamayla seçebilirsiniz, bu da tüm varlıkları bir kerede dışa aktarmayı veya dışa aktarma listesinden tüm öğeleri kaldırmayı kolaylaştırır.


Geliştirilmiş! Asset Docker (Varlıklar paneli)

Bulut varlıklarının yeni varsayılan liste görünümü ve geliştirilmiş küçük resimleri, içeriğinizi görüntülemeyi ve kullanmayı kolaylaştırır. Varlıkları Buluttan senkronize etmek daha hızlı ve daha güvenilirdir. Ayrıca, bağlantılı sembol kitaplıklarını kullanırken, kopuk bağlantıları geri yükleyebilir ve kitaplıklardaki sembollere kolaylıkla yeniden erişebilirsiniz.



Yeni! Fikirleri paylaşın ve geri bildirim sağlayın

Doğrudan uygulamaların içinden CorelDRAW Graphics Suite hakkında önerilerde bulunun, ardından diğer kullanıcılar fikirlerinizi değerlendirip geri bildirimde bulunabilir. Ayrıca başkalarının tavsiyelerini inceleyebilir ve oylayabilirsiniz. Daha fazla bilgi için Geri bildirim gönderme bölümüne bakın. Bu yenilik ile ilgili ayrı bir yazı yazacağım. Eğer Corel yazılım ekibi bu portalı dikkate alacaksa gerçekten çok önemli bir özellik olduğunu belirtmeliyim.

3 yorum:

  1. Bilgilendirme için teşekkürler Kürşad Hocam...

    YanıtlaSil
  2. En çok da bu makaleler için verilen emeğe şükran ve saygıyla.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler Kürşad bey. Elinize, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil