18 Haziran 2022 Cumartesi

CorelDRAW 2022 Kurulum Rehberi

Bu yazımda CorelDRAW 2022 Windows için kurulum aşamalarını adım adım anlatacağım. macOS için CorelDRAW 2022 kurulumu da benzer şekilde yapılmaktadır. Önümüzdeki günlerde macOS için yayınlayacağım rehberi bekleyemeyecekler buradan önceki sürüm kurulumlarına bakabilirler. Haydi başlayalım.

Öncelikle CorelDRAW'ı satın aldığınız firmadan sağlanan çoklu dil kurulum paketini temin edin. Paket muhtemelen bir ISO belgesi olarak gelecektir. Bu şekilde gelirse sıkıştırma programları ile (winzip, winrar) bir klasöre çıkarın ve Setup.exe dosyasını çalıştırın. Sistem izinlerinden sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere gelecek.



Ön kurulum işlemleri tamamlandıktan sonra arkasından aşağıdaki seri numarası giriş penceresi gelecek.


Bu pencerede "Seri numaram var" seçeneğini işaretleyip "Tam Ad:" bölümüne dilediğiniz bir isim yazıp, "Seri numarası" bölümüne de lisans sertifikanızdaki seri numarasını girip "ileri" düğmesine tıklayın. Ardından aşağıdaki yükleme özellikleri penceresi gelecek.


Bu pencerede Yardımcı programların tamamını ve Ghostscript'i seçin. Bazı yardımcı programlar ve Ghostscript bilgisayarınıza önceden yüklenmişse bu seçenekler pasif olacaktır. Sonrasında dilerseniz "masaüstü kısayollarını yükle" seçeneğini de işaretleyip ileri düğmesine basın.


CorelDRAW Graphics Suite programlarını birden çok dilde aynı anda kurabilirsiniz. Bunu yapabilmek için bu bölümde "Ürün Dilleri" kısmında dilediğiniz dilleri seçebilirsiniz. Ben İngilizce ve Türkçeyi seçiyorum. Böylece sadece bir kaç tıkla programlarda diller arasında geçiş yapabiliyorum. Bu özellik yazım dili değil tamamen arayüz dillerini değiştiriyor. Dilediğiniz diller seçtikten sonra "Şimdi Yükle" düğmesine tıklayın.


Yükleme penceresinde yükleme ilerlemesini göreceksiniz. Bu sırada CorelDRAW ile yapılan tasarımları da bir slayt gösterisi olarak akacaktır... Arkanıza yaslanıp izleyebilirsiniz...


Tebrikler, yükleme işlemini tamamladınız. Fakat yapmamız gereken bir kaç şey daha kaldı. CorelDRAW programını çalıştırın.


Programı ilk defa çalıştırdığınızda Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi penceresi açılacaktır. Aşağı doğru sonuna kadar kaydırın ve "Agree" düğmesi Aktif olunca bu düğmeye tıklayın. Bu arada ben programı ingilizce olarak başlattığım için lisans anlaşması ingilizce oldu. Siz Türkçe başlatırsanız bu sözleşmenin tamamının ve sonraki pencerelerdeki ibarelerin tamamının Türkçe olduğunu göreceksiniz.




Lisans sözleşmesini kabul etmenizin hemen ardından Corel hesap bilgilerini gireceğiniz bir pencere sizi karşılayacak. Eğer bir hesabınız yoksa bu bölümde Eposta, şifre ve ülkenizi girerek yeni bir hesap oluşturun. Hesap aktivasyonu için yazdığını eposta adresine gelecek olan bir epostada bir linki tıklamanız gerekebilir.

Eğer bir Corel hesabınız varsa "I already have an account" seçeneğine tıklayarak sadece eposta adresiniz ve şifrenizi girip "Continue" düğmesine tıklamanız yeterli olacaktır. Burada önemli olan hesabınızın bağlı olduğu eposta adresiniz lisans sertifikanızdakiyle aynı olması gerekliliğidir. Eğer lisans sertifikanızdaki eposta adresinizden farklı bir adres girerseniz seri numarası tanımlı olmadığı için programı çalıştırmazsınız.



Tüm bilgileri doğru bir şekilde girdiyseniz CorelDRAW programı başlayacaktır. Güle güle kullanın.


Burada küçük ama önemli bir şeye değinmek istiyorum. CorelDRAW Graphics Suite 2022 olarak tabir ettiğimiz paketin adı aslında yalnızca CorelDRAW Graphics Suite... Bunu program ekle kaldır'dan da görebilirsiniz. 


CorelDRAW Graphics Suite'nin önceki sürümlerinde hem yıl hem de bit değeri yazardı. Örneğin CorelDRAW Graphics Suite 2021 (64-Bit) ya da CorelDRAW Graphics Suite 2018 (32-Bit) gibi. Fakat "Hakkında" penceresinde de gördüğünüz gibi CorelDRAW ismi "Mart 2022 Sürümü" olarak belirtilmiş. Yani programın asıl adı şu şekilde: CorelDRAW Graphics Suite Mart 2022 Sürümü... Dolayısıyla bundan sonra sisteminizde sadece CorelDRAW Graphics Suite ismini göreceksiniz. 64-Bit ibaresinin kaldırılmasının sebebi de artık CorelDRAW Graphics Suite'nin 32 Bit sürümü bulunmaması...

İsimlendirme ve detaylı sistem gereksinimleri için CorelDRAW Graphics Suite yeni sürümü yayınlandı, kafalar karıştı... adlı yazımı okuyabilirsiniz. Bu yazıda tüm detaylar mevcut. Konuyla ilgili sorularınız olursa yorumlarda belirtmeyi unutmayın... CorelDRAW'ı sağlıklı günlerde kullanın...



5 yorum:

  1. Crack dosyası nerede?

    YanıtlaSil
  2. CorelDRAW 2022 Crack dosyası indirme bağlantısı gibi bir şey bekliyorsanız maalesef yanlış yerdesiniz. CorelTÜRK Blog'ta yasal olmayan paylaşımlar yapılmaz.

    YanıtlaSil
  3. Paylaşım için teşekkürler hocam.

    YanıtlaSil
  4. merhaba ben coreldraw kurulumu bitirdikden sonra corel hesabımı ve şifremi giriş yapıyorum bana internetim bağlı olduğu halde internet bağlantısı yapın diye uyarı veriyor ve coreli başlatamıyorum sorun nedir acaba bu arada ürün orjinal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'den satın aldıysanız Eti Bilgisayar'dan destek alabilirsiniz.

      Sil