25 Haziran 2012 Pazartesi

CorelDRAW paketinin yeni üyesi: Corel Website Creator X6.

Corel DRAW ile web sitesi yapmanız pek mümkün olmamasına rağmen, internet sitesi arayüzü yapıp bu arayüzün çıktısını HTML olarak alabiliyorsunuz. Hatta Rollover düğmeler bile yapabiliyorsunuz fakat neticede tam anlamıyla bir web sitesi yapmak için farklı bir yazılıma ihtiyacımız var. Corel bu açığı kapatmak için normalde ayrı satılan bir web tasarımı yazılımı olan Corel Website Creator'ü CorelDRAW GS X6 paketine eklemiş.

Corel Website Creator X6 sade ve kullanışlı arayüzüyle kod bilgisine ihtiyaç olmadan, sanki bir Corel belgesiyle çalışıyormuşçasına web sitesi tasarımlarınızı yapabilmenizi sağlayan temelleri çok eskiye dayanan bir yazılım.

Yıllar önce internet sitesi tasarımında kod bilgisine ihtiyaç duymadan tamamen wyswyg tarzında bir tasarıma sahip olan Net Objects Fusion adında bir yazılım ortaya çıkmıştı. İşte Corel Website Creator gücünü Net Objects Fusion'dan alıyor... 
Aşağıdaki videoda Corel Website Creator X6 ile neler yapılabildiğini izleyebilirsiniz.
Corel Website Creator X6 her ne kadar pakete dahil olsa da, paketi satın aldığınızda içinden çıkmıyor. Website Creator'e sahip olabilmek için corel.com'a bir kayıt yaptırmak gerekiyor. Şimdi adım adım Corel Website Creator X6'ya nasıl sahip olabileceğimize bakalım.
Öncelikle Corel DRAW Graphics Suite X6 'yı bilgisayarımıza kurup CorelDRAW'ı ilk defa çalıştırdığımıda karşımıza Website Creator ile ilgili bir pencere gelecek.

Bu penceredeki Continue düğmesine tıkladığımızda corel.com daki kayıt bölümüne yönlendirilmiş olacağız.

Burada eğer önceden corel.com kaydımız varsa sadece giriş yapıp devam ediyoruz. Kaydımız yoksa sol taraftaki bilgileri doldurup bir hesap oluşturuyoruz.

Bu aşamayı da geçtikten sonra karşımıza bir onaylama penceresi gelecek. Close düğmesine basıp bu onaylama penceresini kapatıp, corel.com daki hesabımız için verdiğimiz e-posta hesabımıza giderek corel tarafından gelen e-postayı açıyoruz ve verify account bağlantısına tıklıyoruz.


Son olarak karşımıza aşağıdaki pencere gelecek ve Download bağlantısından Corel Website Creator X6'yı indirip bilgisayarımıza kuracağız. Kurulum aşamasında seri numarası bölümüne Corel DRAW Graphics Suite X6 seri numaramızın aynısını gireceğiz ve %100 orijinal lisanslı Corel Website Creator X6 yazılımına sahip olacağız.

Artık internet sitesi yapmak Corel ile çok daha kolay...

1 yorum: