26 Haziran 2012 Salı

QR Codes Docker


İki önceki yazımızda Corel DRAW'da nasıl karekod oluşturulur sorusuna cevap vermiştik. Küçük ve ücretsiz bir makro ile doğrudan CorelDRAW içinde QR Kod oluşturabiliyorduk.

Makroyu geliştirenler işi bir adım daha ileri götürüp QR kod için bir Docker (Panel) oluşturmuşlar. 3,9 mb'lık kurulum dosyasını çalıştırarak CorelDRAW arayüzümüze QR Codes adındaki docker'ı ekleyebiliyoruz.

Bu sistemde makro kurmak, çalıştırmak için de zaman harcamayacaksınız.

Buradan indireceğiniz dosyayı çalıştırarak kurulumu tamamladıktan sonra CorelDRAW'da Windows>Dockers menüsü altında QR Codes adlı docker'ı açtığınızda sağ tarafta diğer açık olan docker'larınız arasında QR Codes docker'ın da eklendiğini göreceksiniz.

QR Codes docker'dan tüm detaylarıyla karekodlar oluşturabilirsiniz. Ayrıca makrodan farklı olarak oluşturduğunuz bu QR Kod'ları CorelDRAW'a vektör olarak da ekleyebileceksiniz.

Detaylı bilgi için: http://www.softbotz.com/QRCode/

6 yorum:

  1. Sırf Vektör olduğu için indirmeye değer :) Diğeri yerine bunu kullanacağım.
    Teşekkürler hocam.

    YanıtlaSil
  2. Sadece X6 damı çalışıyor yoksa ben mi beceremedim ??

    YanıtlaSil
  3. x6'da artık kullanamıyorum. "EVALUATION EXPIRED" hatası veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneme süresi bitmiş anlaşılan. X7'de QR Code özelliği kendinden olduğu için başka bir eklentiye gerek kalmadan QR Code oluşturabiliyorsunuz. X6'daki premium üye kısıtlaması da bulunmuyor, her X7 kullanıcısı QR Code kullanabiliyor.

      Sil
  4. x8 için peki bir paket var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. X8'de bu uygulamaya gerek yok. X8 QR Code özelliğini zaten kendi sunuyor.

      Sil