11 Şubat 2013 Pazartesi

CorelDRAW Ders: Işık ve Gölge ile dramatik etkiler.

CorelDRAW'ın bitmap efektlerine devam ediyoruz. Her zaman söylediğim gibi. CorelDRAW aslında vektör tabanlı bir yazılım olmasına karşın bitmap'ler üzerinde de oldukça etkili. Özellikle bitmap efektleri çok kullanışlı ve kullanıcı dostu. Tabi bitmap'lerle çalışmak CorelDRAW için sınırlı fakat CorelDRAW'ın yeterli gelmediği yerlerde hemen elinizin altında olan Corel PhotoPaint'e işi devredebilirsiniz.

Bugünkü dersimizde sadece bir kaç tıkla yukarıda gördüğünüz etkiyi nasıl alabileceğiniz anlatacağım. Tüm efektler hem CorelDRAW hem de CorelPHOTOPAINT için geçerlidir.

File > New komutuyla yeni bir belge açalım ve bu belge içine dilediğimiz görseli import edelim. İster File > Import komutu ile açılan pencereden görselinizi seçin isterseniz görselinizi doğrudan CorelDRAW çalışma alanı içine sürükleyip bırakın.

CorelDRAW içine attığınız ya da CorelDRAW ile açtığınız görsel Bitmap nesnesi olarak tanımlanacaktır. Bitmap nesnesini seçin ve Bitmaps menüsünden Color Transfoms alt menüsünü açın. Buradan da Bit Planes'i seçin.

Karşınıza aşağıdaki pencere gelecektir.
Bu pencerede üzerinde göreceğiniz gibi farklı ayarlar bulunuyor. Tüm kanalların etki değerlerini 7 olarak ayarlarsanız aşağıdaki gibi bir etki alacaksınız.
Farklı görsellerde etkiler daha farklı hissedilecektir.
Ayarları değiştirerek daha farklı etkiler de yakalayabilirsiniz.

Hepsi bu kadar. Sadece bir kaç tıklama...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder