12 Şubat 2013 Salı

Magic Wand: Ücretsiz ve kullanışlı bir makro.

Sihirli değnek anlamına gelen Magic Wand, CorelDRAW'da benzer nesneleri seçmenizi sağlıyor. Daha önce tanıtımını yaptığım Same Select makrosuyla benzer özelliklere sahip olan Magic Wand çalışma mantığı olarak biraz daha farklı. Öncelikle seçmek istediğiniz tüm nesneleri seçmeniz gerekiyor. Daha sonra Select Same Fill Color ya da Select Same Outline Color simgelerinden birine tıklıyoruz ve fare imleci damlalık şekline dönüşüyor. Sonra da seçilmesini istediğimiz özellikteki nesneye tıklıyoruz. Fill Color simgesine tıklayarak seçtiyseniz, tıkladığınız nesnenin aynı dolgusuna sahip olan tüm nesneler seçilmiş oluyor. Outline Color tıklayarak seçtiyseniz, tıkladığınız nesnenin dış çizgi rengi ile aynı olan nesneler seçiliyor.



Magic Wand'ın avantajı nesneleriniz gruplu olsa bile grupların içindekileri de seçebilmesi. Dezavantajı ise Powerclip içindeki nesneleri seçememesi. Bu basit makro ile yapabilecekleriniz belki sınırlı ama ücretsiz bir çözüm olarak gayet başarılı.

Magic Wand 3 makrosunu buradan indirebilirsiniz.

3 yorum:

  1. Teşekkürler hocam. Güzel bir şeye benziyor. Daha önce önerdiğiniz same select'i de kullanıyorum. walla çok fazla vektör'ü olan işlerde çok işime yarıyor. bu macro da muhtemelen çok işime yarayacaktır.

    Tekrar teşekkürler hocam.

    YanıtlaSil
  2. Hocam öncelikle sağolun. Fakat bir şey öğrenmek istiyorum. Outline'ı aynı Fill'i aynı olan fakat objelerin farklı olduğu vectorlerde istediğimiz objeleri nasıl seçeriz. Bununla ilgili bir macro var mı acaba ?

    YanıtlaSil