Açılan pencereden yeni bir veritabanı (data base) oluşturmamız gerekiyor. "Create new text" komutuyla veritabanı oluşturmaya devam edelim. .
Burada Önemli olan "İleri" düğmesine tıklamadan yeni tablolar oluşturmak, ve her tablonun başlangıç sayısal değeri bir önceki tablonun sayısal değerin bitişini takip etmelidir.
Rename komutuyla tablomuzun ismini yeniden şekillendirebiliriz. Delete komutuyla seçili tablomuzu tamamen silebiliriz Move Up/Down komutlarıyla yerlerini değiştirebiliriz. Birden fazla tablo oluşturmak için Numeric Field kısmına tablo ismini yazdıktan sonra Add komutuyla tablomuzu yaratalım tekrar 2. tablomuzu oluşturmak için aynı yöntemi tekrarlayalım.
Oluşturduğumuz veritabanını istediğimiz gibi şekillendirebiliriz. (Renk,Yazı Tipi,Puntosu vs.) Ardından Ctrl + P komutuyla yazıcı ayar penceresinden Print Preview komutuyla baskı öncesi ön izleme komutuyla nasıl gözüktüğünü kontrol edebiliriz.
Unutmadan söylemeliyim, Print Merge özelliği CorelDRAW'ın çok çok eski sürümlerinde kullanıcıların hizmetine sunulmuş bir özelliktir ve sonraki sürümlerde de oldukça geliştirilmiştir.
Teşekkürler Hocam,
YanıtlaSilPrintMerge geçmişte birkaç defa çok işime yaramıştı. Tabi ben adres Etiket programı gibi kullanmıştım.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler hocam.
Çağlar'a teşekkür edelim... çok açıklayıcı bir yazı yazmış.
SilRica ederim print merge özelliği diğer benzer yazılımlarda yok onlar işi genelde makro ve scriple çözmeye çalışmıslar CorelDRAW'ın en iyi özelliklerinden biri ben esve seve kullanıyorum bazen çok işime yarıyor. Umarım ileride bu özelliği geliştirirler
YanıtlaSilÇağlar, ellerine sağlık... emek vererek özgün bir yazı hazırlamışsın. Eminim yüzlerce CorelDRAW kullanıcısı faydalanacaktır.
SilPrint Merge bir nimet hemde çoğu Corel kullanıcısınız kullanmadığı bir nimet :) Sertifika, kimlik kartı, adres etiketi, numaralı kağıt vs. için Excel de güzelce hazırlanmış bir tablo yu muazzam şekilde içeri alabiliyor ve ucu bucağı yok denebilir. Günde en az 2-3 kez kullanuyorum işim gereği. Bilmeyenler için güzel bir anlatım olmuş.
YanıtlaSilAnlatım eksik !
YanıtlaSilBir sayfada 4 bilet yaptım 1-2-3-4 tamamda 2. sayfada 2-3-4-5 oluyor ? 3. sayfada 3-4-5-6...
Her değer 1 artıyor yani. Ama 4 etiket olduğundan 4 er atması lazım ve bu özellik yok. Çok basit ama olmaması çok saçma !
Siz her sayfada 4 farklı veri almak istiyorsanız her veri için ayrı field oluşturmanız ve her bir field'i 4 er 4 er artırmanız gerekiyor.
Sila4 sayfada 12 adet biletim var. bunlara 1 den 3000 e kadar numara vermem gerekiyor. bunu nasıl yapmalıyım kürşad bey. her sayfada numaralar 12 12 artarak gitmeli. bi yardım lütfen.
YanıtlaSilbende bu özelliği kullanıyorum ama en büyük sorunum şu, sinema bileti hazırladım 10.000 adet olucak numarası 32x45 e 24 tane bilet sığdı bende 10.000 i 24 e böldüm ve taslağı oluşturdum, bunu PDF kaydet diyorum 417 sayfa yı PDF kaydetmesi 1 gün sürüyor neredeyse, bunun bu kadar uzun olması normalmi sizce
YanıtlaSilUzun zaman önce, arayıp burada bulduğum bu bilgi için, tekrar karşılaştığım için yorum yazmadan geçemeyeceğim. Corel'in daha keşfedilecek özelliklerinin var olduğunu bilerek diyorum ki ; "Bilgi paylaştıkça çoğalır". Teşekkürler..
YanıtlaSilÇok Güzel Bir Paylaşım Uzun zamandan beri Kullanıyorum Teşekkür ederim
YanıtlaSilCorel x5 kullanıyorum. 2li numara veriyorum.
YanıtlaSil1 : 1-150
2 : 151-300
Yazdırdığım zaman numara kısımları boş çıkıyor
insert yapıp basılacak alana koymanız gerekir
SilArkadaşlar 500 adet seri numarası vermem lazım
YanıtlaSilher sayfaya 8 bilet sığıyor gerekli ayarlamaları yaptım ama
1. sayfadakilerin hepsi 500
2. sayfadakilerin hepsi 499 ve bu şekilde gidiyor
neyi yanlış yaptım acaba
1 bilet ebadında 1 sayfa hazırlayın, montajı ise baskı yaparken ayarlamalısınız. Baskı bölümünde montaj özellikleri bulunuyor. Dilediğiniz gibi montaj yapabilirsiniz.
Silüstadım birşey sorayım size bu konuyla ilgili yanıtlarsanız memnun olurum. Ben bir defter basacağım ancak bu defter önlü arkalı olacak ve numaralarda önlü arkalı seri ilerleyecek. Yani ön yüz 1, arka yüz 2, diğerinden 3-4 gibi devam edecek şekilde vs gibi. Ben bunu tek seferde basılırken aynı anda öne ve arkaya numara basmayı kuramadım. Acaba böyle bir özellik yok mu. varsa nedir kısaca anlatırmısın. Bundan dolayı hep arkaları ayrı basıyorum bu da kağıdı hem deforme ediyor hem de zaman uzuyor. kolay gelsin, şimdiden teşekkür ederim
YanıtlaSilarkadaşlar merhaba bir deftere numara vermem gerekiyor ancak aynı sayfada alt alt 5 numara ve arkasına devam eden 5 numara olacak defter 100 lü ve 4 defter olacak
YanıtlaSilHer bir numaratör için bir field girerek yapabilirsiniz.
SilÖm arka nasıl badılır numara
YanıtlaSilCorelDRAW uzun zamandır otomatik sayfa numarası desteği sunuyor. Bu makale eski sürümler için çok iyi bir çözüm olsa da yeni sürümler için artık ihtiyaç yok.
Sil