29 Nisan 2013 Pazartesi

CorelDRAW Renk Kalibrasyonu -2


CorelDRAW programında Adobe renk kalibrasyon motorunu kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu motor, Adobe ürünleriyle dosya alışverişinde renklerin birbirleriyle daha uyumlu olmasını sağlar.
CorelDRAW’un önceki sürümlerinde, renk kalibrasyonu Kodak uygulaması ile yapılıyordu. X5 ve X6 sürümlerinde Microsoft motoru kullanılıyor.
Adobe’nin ücretsiz olan renk kalibrasyon motorunu indirerek CorelDRAW içinde kullanabilirsiniz. Ama bir sorun var ki, bu programın 64-bit desteği yok. Sadece 32-bitlik uygulamalarda kullanılıyor. CorelDRAW X5 zaten 32-bitlik bir uygulama olduğundan onda kullanabiliyorsunuz. Ama X6 sürümünde kullanmak istiyorsanız ve Windows’unuz 64-bitlikse, CorelDRAW Graphics Suite programını yükleme DVD’sinde x86 klasöründeki setup uygulama dosyasını çalıştırarak, 32-bit olarak yüklemeniz gerekiyor. Ama güzel haber, Windows’unuz 64-bit’likse, 64-bit ve 32-bit sürümlerini ayrı ayrı yükleyebiliyorsunuz.
İndirdiğiniz AdobeCMMAll.zip dosyasını açtıktan sonra, içindeki setup uygulama dosyasını üzerinde çift tıklayarak çalıştırın. Sonraki pencerelerde Kabul Et ve Yükle düğmelerine tıklayarak uygulamayı yükleyebilirsiniz.
Daha sonra CorelDRAW programını çalıştırın. Tools> Color Management> Default Settings (Araçlar> Renk Yönetimi> Varsayılan Ayarlar) penceresini açın. Color Engine (Renk Motoru) listesinde artık Adobe CMM de görünür, seçerek bu motoru kullanabilirsiniz.

Yazar: Hatice Cesur

3 yorum:

  1. Teşekkürler. Ne yazık ki x64 kullanıyorum...
    Bu arada ben makalenin içinden linke tıklayamadığımdan
    Linki şöyle text olarak verme ihitiyacı duydum.
    http://download.adobe.com/pub/adobe/cmm/win/1.x/AdobeCMMAll.zip

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Adobe Color Engine'i Corel'de kullanabilme yeteneği X4 ile gelen bir özellikti (Bakınız 1 Mayıs 2008 tarihli CorelTÜRK Blog yazısı)... X4 renk yönetim sistemi eski ve sorunlu olduğu için Adobe CMM in faydası oluyordu fakat X5 ve X6'da pek de ihtiyaç duyulmuyor.

      Sil
  2. Allah razı olsun. Lacivert, yavruağzı gibi renkler için matbaaya gitmek zorunda kalıyordum. Şimdi yazdıklarınızı yapıp denedim ekrandakiyle aynı rengi aldım birebir. Çok çok teşekkürler

    YanıtlaSil