31 Mayıs 2008 Cumartesi

Tek tıklamayla bütün powerclip'leri Bitmap'e çevirin

Macromonster henüz büyük icatlarını piyasaya sürmemiş olsa da şu sıralar küçük ama etkili ve çözüm üreten makrolar sunuyor. Shelby ve Jeff çalıştığınız CorelDRAW dökümanının içindeki bütün powerclipl'leri tek tıklamayla Bitmap'e çeviren bir makro yazmışlar.

Tüm Powerclip'leri bitmap'e çevirmek ne fayda sağlar?CorelDRAW'a impoert ettiğimiz resimleri maskelemek, kadrajlamak için powerclip kullanırız. Bir bitmap'i küçük kadrajlarsak maskenin görünmeyen kısımlarında da bitmap kalacaktır ve bu dökümanın dosya boyunu şişirecek ayrıca pdf ya da postscript yaratma zamanını uzatacaktır. Bu nedenle genelde işi film'e ya da ctp ye gönderirken bitmapleri crop'lamak ya da powerclipleri bitmap'e çevirmek zaman kazandıracaktır.

Dökümanınızda çok sayıda powerclip varsa bunlarla tek tek uğraşmak yerine Powerclips 2 Bitmaps makrosunu kullanabilirsiniz.
Makro diyalog penceresi 3 bölümden oluşuyor.



İlk bölümde bitmap'e çevirilecek powercliplerin seçimi sağlanıyor. Seçtiğiniz nesnelerin içindeki, sayfadaki ya da tüm dökümandaki powerclipleri bitmap yapmanıza olanak sağlıyor.

ikinci bölüm gölgeler (drop shadow) ile ilgili ki makronun gücü aslında burada ortaya çıkıyor. Bir powerclip'e dropshadow vermişseniz ve gölgesiyle birlikte bitmap'e çevirirseniz gölge multply özelliğini kaybedecek ve ofset baskıda tam siyah değil de soluk bir gri olarak çıkacaktır. İşte bu ikinci bölümde gölgelerin ne yapılacağına karar verebilimeniz için seçenekler sunulmuş.

üçüncü bölümde ise dönüşüllecek bitmap özellikleri bulunuyor. Renk modeli, renk profili, çözünürlük, antiailasing (yumuşatma), transparent background gibi tüm bitmap paremetrelerini düzenleyebilirsiniz.

Powerclips 2 Bitmaps makrosunu buradan inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder