6 Eylül 2008 Cumartesi

X4'te dosyaları varsayılan olarak X3 sürüm kaydetmek.

X4'e tam bir geçiş yapmadınız fakat biraz merak, biraz denemek için ara sıra X4 ile çalışıyorsunuz. Bazı çalışmalarınızı da X4'te yapıyorsunuz, normalde de X3 kullanıyorsunuz diyelim. Bir çalışmanın bazı bölümlerini (belki bir logo çizimi) X4'te yaptınız ve işi X3'te toparlamak istiyorsunuz. X4 ile kaydedilmiş (X4 sürümü) dosyalarınızı doğal olarak alt sürümler açamaz. Bu nedenle X4 te çalışmanızı açıp Save diyalog penceresinden X3 sürüm kaydetmeniz gerekiyor.

Sürekli bu yöntemle çalışıyorsanız belli bir süre sonra X4'e tam geçmezseniz muhtemelen sadece bu işlemleri yapmamak için X4'e uzun bir süre geçemeyeceksiniz.

Bu işi kökünden çözecek bir yöntem var. X4'te çalışmalarınızı kaydederken siz seçmeden X3 sürüm olarak kaydedebilirsiniz. Yani X4'te bir çalışma yapıp hiçbir ayar değiştirmeden doğrudan kaydettiğiniz çalışmalar varsayılan olarak X3 kaydedebilirsiniz. Bunu da Woxxom'un Save Old Version makrosuyla yapabilirsiniz.

Makroyu kurduktan sonra Ctrl+S (Save) tuş kombinasyınuna bu makroyu atarsanız çok hızlı bir şekilde X4 çalışmalarınızı doğrudan X3 olarak kaydedebilirsiniz. Makroyu buradan indirebilirsiniz. Hem de ücretsiz...

11 yorum:

  1. kurulumu ben tam olarak anlayamadim sanirim.. makroyu GMS klasörüna attiktan sonra tam olarak ne yapmamiz gerekiyor ?

    YanıtlaSil
  2. Makro kurulumu ve kullanımı için buraya gözatabilirsiniz. http://corelturk.blogspot.com/2008/02/coreldrawda-makrolar.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. : save old version makrosunun x6 olanı için var mı?

      Sil
    2. saveOldversion'u da x6'da çalışacak şekilde editlledim ve sorunsuz kullanıyorum.
      http://yadi.sk/d/tIRQx1gxNgyUM

      Sil
  3. Merhaba, x6 da kullandığım bi makroydu. fakat x7 ile uyumlu değil galiba

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, X6 da kullandığım bi makro, ama x7 ile uyumlu değil galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. X7'de object model çok fazla bir değişikliğe uğramadı. X7 ile de uyumlu olabilir. 32 bit 64 bit ayrımına dikkat edin ve X7 nin tüm güncelleştirmelerini yükleyin.

      Sil
  5. merhaba ben x7 de bir çalışma yaptım bunu x3 e nasıl çevirebilirim

    YanıtlaSil
  6. Farklı kaydet (Save As) seçeneği ile açılan pencereden sağ alt kısımdan versiyon seçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba bu macronun 2020 programı için olanı varmı kürşat bey

    YanıtlaSil