7 Temmuz 2014 Pazartesi

Bırakın CorelDRAW güncellemelerini kendi yapsın.

CorelDRAW GS güncellemelerini takip etmenizi ve yüklemenizi üzerine basa basa ifade etmeye çalışıyorum. Çünkü güncelleştirmeleri yüklemediğinizde yaşayacağınız sorunlar kaçınılmaz olacaktır. CorelTÜRK takipçileri artık güncelleştirmelerin önemini biliyorlar ve yayınlanır yayınlanmaz yükleyip kendilerini hatalardan uzak tutuyorlar, öyle değil mi ? :)

CorelDRAW GS için yayınlanacak her güncellemeyi her küçük yamayı CorelTÜRK'te yayınlamaya devam edeceğiz fakat takip edemeyenler için de küçük bir hatırlatma yapayım...

İnternete bağlı olduğunuz sürece CorelDRAW uygulaması bir güncelleştirme yayınlandığında size bunu hatırlatıyor. CorelDRAW GS kurulumu sırasında güncelleştirmeleri zaten açabiliyorsunuz. Ayrıca CorelDRAW X7 ile birlikte gelen yeni karşılama ekranı (Welcome Screen) ile güncelleştirmelerden haberiniz olması çok daha kolay. Welcome Screen'de Updates yazısının üzerinde kırmızı bir nokta görüyorsanız (bu bildiğiniz kırmızı nokta değil, yanlış anlamayın lütfen:)) bir güncelleştirme gelmiş demektir.


Hemen Updates'e tıklayıp Updates ekranından detayları öğreniyoruz. Evet işte burada bir adet güncelleştirme var. Alt taraftaki iki seçenek dikkatinizi çekmiştir. Bunlar şu anlamlara geliyor:

Notify me of available product updates, news and tutorials.
Yeni güncelleştirme, haber ve eğitimlerden beni haberdar et.

Automatically download product updates and ask me before installing
Ürün güncelleştirmelerini otomatik olarak indir ve kurmadan önce bana sor.

Sürekli güncel kalmak için iki seçeneği de işaretlemenizde fayda var...

Biz burada "Continue" düğmesine basıp güncelleştirmeyi yüklemek için yönlendirme yapmış oluyoruz ve güncelleştirme dosyası bilgisayarımıza indirildikten sonra aşağıdaki gibi bir pencere karşımıza çııkıyor.

Bu pencerede de "Install Now" düğmesine tıkladığımızda da güncelleştirmeyi yüklemeye başlamış oluyoruz.

Siz Updates bölümündeki seçenekleri işaretlediyseniz ve Update bölümüne bakmamış olsanız bile CorelDRAW ya da CorelPHOTOPATINT uygulamalarından birini kapattığınızda karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere gelir

Bu pencereden "Continue" düğmesine basarak yine yukarıdaki "Install Options Dialog" penceresine geçiş yaparak güncellemeyi yükleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder