10 Ekim 2011 Pazartesi

CorelDRAW X5 Hotfix 4 yayınlandı.

CorelDRAW X5 için yeni bir yama daha yayınlandı. Hizmet Paketi 1 (Service Pack 1), Hizmet Paketi 2 (Service Pack 2) ve ardından Hizmet Paketi 3 (Service Pack 3) yamaları CorelDRAW kullanıcılarının sorunlarının büyük bir kısmını giderdi.

Yeni yayınlanan yama bir hizmet paketi değil, bir Hotfix. Hotfix 4 olarak yayınlanan bu yama ile Hizmet Paketi 3 (SP3) yükledikten sonra JPEG, GIF, PNG ve JPEG2000 gibi belgelere export işlemi sırasında yaşanan kararsızlık sorunları giderilmiş. Bu sorunu bütün kullanıcılar yaşamıyor fakat siz bu sorunu yaşıyorsanız bu yamayla düzeltebilirsiniz.

Birkaç küçük hatayı da düzelten, 10,3 Megabaytlık CoreDRAW Graphic Suite Hotfix 4 dosyasını buradan indirebilirsiniz. Bu yamayı yüklemek için CorelDRAW Graphic Suite X5 SP3 yamasını yüklemiş olmanız gerekir.

HF4 yamasını yükledikten sonra CorelDRAW X5 sürüm numarası 15.2.0.695 olarak güncellenecektir.

CorelDRAW ile ilgili sorun yaşıyorsanız mutlaka CorelDRAW Güncelleştirmelerine bir göz atın. Fazla vaktiniz yoksa özet niteliğindeki Yamalar sayfamızı da ziyaret edebilirsiniz.

5 yorum:

  1. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bu yamayı yükledikten sonra herhangibir powerclipli objeye kesim işlemi uyguladığımda CorelDraw aniden kapanıyor. Bu problemi başka yaşayan oldu mu? acaba.

    YanıtlaSil
  3. Kesim işlemi derken? Nasıl bir kesim işlemi uyguluyorsunuz? Knife Tool ile mi yoksa başka bir yöntemle mi?

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Evet, Kürşat bey, darkaura nickli arkadaşımız haklı, powerclipli bir objenin, sınırları dışından çizilecek bir çizgi (f5 – Frehand tool) ile aynı anda seçip “trim” seçeneği işaretlendiğinde program kendisini kapatıyor.

    Yama ile bir eksikliği giderirken diğeri yok oluyor.

    Sistem geri yükleme ile eski haline (15.2.0.686) geri döndüm.

    YanıtlaSil