31 Mart 2012 Cumartesi

CorelDRAW GS 64 bit ve Scanner (Tarayıcı) desteği.

CorelDRAW Graphic Suite X6'yı 64 bit olarak kullananlar CorelDRAW ve CorelPHOTOPAINT'te tarama işleminin gerçekleşmediğinden yakınıyorlar. Corel DRAW X6 64bit sürümündeki Scanner, tarayıcı sorunları aslında tam olarak bir sorun değil.

Sürücü desteğinin eksik olması ve 64 bit geliştirmelerdeki sorunlar Corel DRAW GS X6 64bit'in tarayıcı sorunlarıyla gelmesine neden oldu. Fakat bu konuda tereddüt etmeyin. Corel tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ilk yamayla bu sorun düzeltilecek ve 64 bit CorelDRAW'da daha kolay tarama yapabileceksiniz. Açıklamaya göre ilk yama 2012 yılının ilk yarısından sonra yayınlanacak.

Corel DRAW Graphic Suite X6'nın Nisan 2012 sonlarına doğru (belki de daha geç) Türkiye stoklarına gireceğini düşünürsek aslında ilk yamanın çok da uzak olmadığını görüyoruz. Haziran - Temmuz 2012 gibi yayınlanacak olan yama tüm lisanslı Corel DRAW GS X6 kullanıcıları için ücretsiz olarak yayınlanacak.

İlk yamayı beklemek istemeyenler için is ücretli bir çözüm bulunuyor. Küçük bir ücretle sahip olabileceğiniz bu eklenti ile 64 bit Corel paketinde tarama yapabiliyorsunuz. SoftBotz tarafından yayınlanan yamayı buradan indireiblir, WIA Scanner desteğine sahip olabilirsiniz.

İlk yamanın CorelDRAW ile ilgili de bir çok düzeltme ve iyileştirme getireceğini de belirtmeden geçmeyelim...

2 yorum:

  1. Bilgilendirme için teşekkürler hocam.

    YanıtlaSil
  2. şuan bu kaynağa erişemiyorum x7dede aynı sorundan muzdaribim ahmetmercan21@gmail.com twain driveri yok win7 64bit

    YanıtlaSil