2 Mart 2012 Cuma

Corel DRAW Harikaları 3

CorelDRAW ile yapabileceklerinizin sınırı yok. CorelDRAW Hariakaları ve CorelDRAW Harikaları 2 yazılarımda bu muhteşem örnekleri paylaşmıştım. Bu sefer sadece bir sanatçının çalışmalarını paylaşmak istiyorum. Yazının devamında konuyla ilgili videoyu da izlemenizi tavsiye edip devam edelim...

Ürdünlü, Hussein Meslh adındaki grafik sanatçısı bitirdiği grafik sanatları okulunda ilk önce Adobe Illustrator kullanmayı öğrenmiş. Mezun olduktan sonra ise iş hayatına başlamış ve çalıştığı şirketteki yaşı başını almış bir grafiker CorelDRAW kullanıyormuş. Kendisine sormuş, "neden CorelDRAW?" diye ve şu cevabı almış. "Illustrator baskı öncesi için ve basım için sorunlu bir yazılım ve tasarım sürecini çok uzatıyor. CorelDRAW'da tasarımı çok daha hızlı ve etkili bir şekilde bitirebilirsin". İlginç değil mi? Ve bu zat çok hızlı bir grafikermiş :)

Hussein bu tavsiyeden sonra CorelDRAW'ı öğrenmeyi hedeflemiş ve kendi kendine kısa sürede uzmanlaşmaya başlamış. CorelDRAW'da illustrasyonla ilgili dersler bulamamaktan sıkıntı çekmiş fakat CorelDRAW'ın sunduğu pratiklik ile kısa sürede tasarımlarını yapmaya başlamış.

Burada benim için önemli olan nokta CorelDRAW'ın tasarım sürecini kısaltmış olması. Ve bu tasarımcı harika eserler ortaya koymaya devam ediyor.

Hussein Meslh'in devianart'taki portfolyosuna buradan erişebilirsiniz.

Sizi tasarımlarla baş başa bırakıyorum... Tasarımların tamamı sadece CorelDRAW kullanılarak yapılmış. Sondaki videoyu da izleyin ki bu çalışmaların gerçekten de CorelDRAW'da yapıldığını gözlerimizle görelim :)
















3 yorum:

  1. offf bunları görünce hemen ağzımdan bunları yapan insan mı cümlesi dökülüyor :) öperim ben bu grafikerlerin ellerinden :)

    YanıtlaSil
  2. İşin ilginç tarafı bu arkadaş okulda Adobe Illustrator öğreniyor fakat daha sonra CorelDRAW'ı öğrenip tasarımlarında tercih etmiş. CorelDRAW'ın gücünü keşfetmiş kısacası :)

    YanıtlaSil
  3. Nice Work Hussein.. We Want More and More

    YanıtlaSil