3 Mart 2012 Cumartesi

CorelDRAW X6'dan ilk görüntüler - 3

CorelDRAW X6'dan haberler gelmeye devam ediyor. Resmi olarak yayınlanan ekran görüntüleri yeniliklerin habercisi durumunda. Bu ekran görüntülerinde Corel CONNECT'in yeni sürümünün yeni özelliklerini görüyoruz. Bildiğiniz gibi Corel CONNECT ile bilgisayarımızdaki, CorelDRAW içerik DVD'sindeki ve istockphoto, fotolia ve flickr üzerindeki tüm görselleri ve diğer grafik malzemelerini arayıp, bulup, düzenleyip CorelDRAW'a import edebiliyoruz. Corel CONNECT'e eklenen internet desteği detayları için buraya göz atabilirsiniz. Corel CONNECT'teki "tray" özelliği sayesinde seçtiğimiz görselleri tray'e (tepsiye) kopyalayarak bir seçim portföyü oluşturup bunu da her seferinde ve CorelDRAW içinde kullanabiliyoruz.

CorelCONNECT X6 ile çoklu tepsi (tray) kullanımı özelliği gelecek. Her bir tepsinin ismini değiştirebilecek ve seçtiğimiz görselleri gruplandırabileceğiz.
Yukarıdaki ekran görüntüsünde kırmızı içine alınmış alanda çoklu tepsi (multiple tray) özelliğini görebilirsiniz.

İkinci bir yenilikse beni çok şaşırttı...

Artık Corell CONNECT arama çubuğuna herhangi bir web sitesinin adresini yazdığımızda o sayfadaki tüm görseller listelenmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor, bunları tepsiye taşıyabilecek ve CorelDRAW'a aktarabileceğiz.
Yukarıdaki ekran görüntüsünde kırmızı içindeki web sitesi adresini görebilirsiniz. Burada coreldraw.com adresi yazılmış ve sayfadaki görsellerin tümü Corel CONNECT içinde listelenmiş.

CorelDRAW.com'da yayınlanan orijinal videoyu izlemek için buraya tıklayın.

CorelDRAW X6 ile ilgili diğer yenilikler

1 yorum:

  1. Teşekkürler hocam.
    Connect işlevsel ama çok kullanmıyorum. Paralı sitelerle pek işim olmuyor. Benim müşteri ucuz olsun cu... :)

    Ama sabitte sık kullandığım şeyleri almak için kolay oluyor (maliye amblemi, renk cross'u vs)

    Şu siteyi yazıp resimleri göstermesi çoook iyi olmuş... kullanılabilir.

    YanıtlaSil