20 Ağustos 2013 Salı

CorelDRAW Graphics Suite X6 Update 4 yayınlandı

CorelDRAW Graphics Suite X6.4 ile ilgili ön bilgilendirme yapmıştım. X6.4'teki yeniliklerle ilgili videoları paylaşmıştım.

CorelDRAW X6.4 Sneak Peek #1
CorelDRAW X6.4 Sneak Peek #2
CorelDRAW X6.4 Sneak Peek #3

Artık gerçeğini görebilirsiniz çünkü X6.4 güncellemesi Corel resmi web sitesinde yayınlandı. Fakat dün itibariyle CorelDRAW güncelleme sunucularında yayınlandığı için CorelDRAW'ı açtıysanız güncelleme uyarısını almış olabilirsiniz. Neyse, almayanlar için buradan duyurayım.

X6.4 ile bir çok yenilik ve hata düzeltmesi geliyor. Özelikle font listesindeki yenilikler uzun zamandır kullanıcıların bekledikleri özelliklerden sayılabilir.

X6.4 güncellemesi için düzeltmeleri ve yenilikleri ayrıca X6.4 kurulum rehberini önümüzdeki günlerde yayınlayacağım. Şimdilik detayları Corel resmi web sitesinden alabilirsiniz.

10 yorum:

  1. hocam sanırım şu güzelim yeni Font özellikleri Premium kullanıcılar için :(

    YanıtlaSil
  2. artık x7 bekleyeceğiz artık. :(

    YanıtlaSil
  3. test versiyon türkçe olarak nereden indirebiliriz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef deneme sürümünün Türkçe sürüm bulunmamaktadır.

      Sil
  4. Güncellemeyi yaptıktan sonraki hata: 000'la başlayan fontlar gözükmüyor nedense

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan, 000'la başlayan fontlar opentype isim standartlarına uygun değil. Bu nedenle font listesinde tamamı gözükmemekle birlikte hepsi bir fontun alt grubuymuş gibi görünür. Üst sıralarda bir yerde yana açılan şekliyle görebilirsiniz. Yine de sorunu Corel yazılım ekibine raporladım. Siz de yasal kullanıcı olarak sorununuzu coreldraw.com'da ya da doğrudan corel'e e-posta yoluyla iletebilirsiniz.

      Sil
    2. İlginiz için teşekkür ederim. Peki Corel'de güncellemeyi geri alma gibi bir seçenek var mı? Yoksa kaldırıp tekrar 6.1'i yüklemem mi gerekiyor? Bu haliyle çalışmak fazlasıyla yorucu, ayrıca font seçmek tam bir işkence. Fontun tam ismini yazsanız bile çıkmıyor, yan pencereden aşağıya ok tuşuyla teker teker basmanız gerekiyor. Yani eğer siz 00900 gibi bir font seçerseniz yandınız demektir.

      Sil
    3. Maalesef güncelleme geri alınamıyor. Kaldırıp yeniden kurmanız gerekecek.

      Sil