23 Temmuz 2019 Salı

CorelDRAW 2019, Collect for Output nerede?


CorelDRAW 2019'da bildiğiniz üzere bir çok komutun ve Docker (Panel) isimleri değişti, bir çok komutun da menülerdeki yeri değişti. Ayrıca "gereksiz" olarak görünen bir kaç komut ise kaldırıldı.

Kaldırılan komutlardan biri de Collect For Output komutu. Bu komut özellikle bir CDR belgenizi başka birine göndermek istediğinizde işe yarıyor. Göndereceğiniz yer bir matbaa ya da bir film/kalıp çıkış atölyesi olabilir. Collect for output ile yapılan işlemde bir paket oluşturulur. Bu paket içine CDR belgenizin orijinali, dilerseniz bir PDF'i ve kullanılan fontlar ile renk profilleri eklenir. Böylece karşı tarafta CDR belgesinin sorunsuz açılması sağlanır. Collect for Output ile ilgili çok daha detaylı bilgileri buradaki makalede bulabilirsiniz.

Collect for Output komutunu kullanan CorelDRAW kullanıcıları CorelDRAW 2019'da bu komutun yerinde olmadığına hemen dikkat etmişlerdir. Ama panik yapmayın. Çünkü komut menüden kaldırılmış olsa da yine CorelDRAW'da mevcut.

Haydi birlikte Collect for Output (Çıkış İçin Toparla) komutunu geri getirelim.



Öncelikle Tools > Options > Customizations (Araçlar > Seçenekler > Özelleştirme) komutuyla Customizations (Özelleştirme) penceresini açın.


Bu pencerede soldaki bölümden Commands'a (Komutlar) tıklayın.


İkinci bölümde Collect for Output (Çıkış İçin Toparla) komutunu göreceksiniz.


Komutu tutun, File (Dosya) menüsüne ya da dilediğiniz bir yere sürükleyin ve bırakın.


Customizations Penceresindeki OK düğmesine tıklayın.


CorelDRAW'ı kapatıp açın ve Collect for Output özelliğini güle güle kullanın :)

Her ne kadar Collect for Output fontları ve renk profillerini içeriyor olsa da CorelDRAW'ın font embed ve Profil embed özelliği sayesinde fontları ve renk profillerini belgenin içine gömebilirsiniz. Tabi burada önemli olan fontun gömülebilir olabilmesi.

4 yorum:

  1. The post was good, inspired by our post on the topic. https://www.corelnaveia.com/2018/05/coreldraw-2018-coletar-para-saida-sumiu.html Know that you're giving me the right to do the same with your stories ok! There will be no problems right? After all, here we have the authorization to act equivalently! Already grateful!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. This post not inspired your original post. If you read all the post then you'll see this post about bring to back Collect for Output into CorelDRAW 2019. This post is clearly authentic. All the post in this blog are very very authentic.

      Sil
  2. paylaşım için teşekkürler hocam... :)

    YanıtlaSil