CorelTÜRK Blog Yeni Makroları Yayınlandı

CorelTÜRK Blog Makroları ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.
CT_Offset Path 2.0
CT_RGB2CMYK_Bitmaps 2.1
Diğer CorelTÜRK Blog ücretsiz makrolarına da buradan ulaşabilirsiniz.

09 Haziran 2009 Salı

Türk geliştiricilerden makrolar gelmeye devam ediyor.

Meğerse içimizde ne cevherler varmış. Daha önce Orhan Bilikvar'ın Corel DRAW ve Corel Photopaint için yazdığı ve ücretsi kullanıma sunduğu makroları tanıtmıştım. Şimdi de eskilerden bir arkadaş Tunç Olcay makrolarını bizimle paylaşmaya başladı. Tunç baskı öncesi hazırlık ve reprodüksiyon işinden sonra web tasarım, programlama ve eğitim işine devam etti. Baskı öncesi hazırlık işleri ile ilgilendiği yıllarda CorelDRAW için çok çeşitli makrolar hazırladı ve bunları geliştirdi. En çok bilinen makrosu ise "Düzeltme" adındaki otomasyon makrosu.

Düzeltme Makrosu çoklu döküman ve tek dökümanda bir çok toplu değişiklik işlemini gerçekleştiren çok güçlü bir makro. Nesneleri RGB'den CMYK'ya dönüştürmeden tutun da çizgi kalınlıklarını değiştirmeye kadar aklınıza ne gelirse hepsi bir pencerede toplanmış. Makroyu açtığınız zaman karşınıza çıkan bu detaylı butonlar bir reprodüksiyoncu için CorelDRAW'ın kendi menülerini bile kullanmayı unutturacak yetenekte.
Tunç Olcay'ın düzeltme makrosunu buradan indirip ücretsiz ve kısıtlamasız kullanabilirsiniz. Makroyu CorelDRAW X4'te denedim. Birkaç debug ile karşılaşmama rağmen büyük bir kısmı kullanılabiliyor. Bu hataların ve bunların dışında bir kaç düzeltmenin de yapılması gerekiyor aslında. Eminim ki Tunç yazdıklarımı okuyordur ve mutlaka gerekeni yapacaktır. :)

Ellerine sağlık Tunç.

5 yorum:

onrozcn dedi ki...

yıllar once olusturulan makroları biz neden şimdi kullanıyoruz (: , gerci corelturk olmadan once corel makrolarından da bi haberdik :P

onrozcn dedi ki...

yıllardır madem var bu makrolar neden bize kullandırmıyorsunuz (: , tesekkurler kursad sen olmasan hala corel makrolarından bi haber olarak calısıyor olacaktık

Kürşad Çakır dedi ki...

Cevabı zaten kendin vermişsin :) Makrolar konusunda pek az kişinin bilgisi vardı. Ayrıca CorelDRAW kullanımının ve internetteki Türkçe kaynakların artması sonucu da makro yazarları makrolarını paylaşmak istediler. Devamı gelecek...

tuncowsky dedi ki...

okudum Kürşad kardeşim : ) x4'e göre çalışmaları beraber yaparız. malum 5 yıla yakındır bayağı bir uzağım.;)

tuncowsky dedi ki...

okudum Kürşadcım, malum 4-5 yıldır grafik ve baskı sektöründen bayağı uzaklaştım. makrolarda en son kullandığım sürüm v12. x4 için beraber yaparız artık düzeltmeleri;)

Yorum Gönder

Dikkat !

Kürşad Çakır
Corelturk.blogspot.com daki yazıların hiçbiri yazarın izni olmadan ve kaynak gösterilmeden başka ortamlarda yayınlanamaz. cakir.kursad@gmail.com
Profilimin tamamını görüntüle