29 Haziran 2009 Pazartesi

AP_Charting 1.0

AP_Charting 1.0 Sayısal grafikler (chart) oluşturabileceğiniz bir makro. Bu makro ile girilen verilerle sütun, çizgi, pasta, ağ gibi değişik şekillerde grafikler oluşturabilirsiniz. AP_Charting'in ücretsiz alternatifi olan Diagrams makrosuna göre aslında tek farkı dışarıdan bir veri tabanından verileri okuyabilmesi. .csv formatındaki verilerle de sayısal grafikler oluştruabilirsiniz.


CorelDRAW içinde ise her bir rakam farklı bir satıra gelecek şekilde bir text oluşturup, bu text'i seçip makro penceresindeki simgelerden birine tıkladığınızda grafik oluşturuluyor.
Adobe illustrator'de olup da CorelDRAW'da olmayan bu özelliğin eksikliğini giderecek güçte bir makro olduğunu da hatırlatalım.
Bu arada Chart özelliği Corel Wordperfect Office'de bulunuyor. Yanılmıyorsam CorelDRAW'ın eski sürümlerinden birinde de bulunuyordu. CorelDRAW'ın yeni sürümüne eklenirse hiç de fena olmaz.

AP_Charting makrosunu buradan satınalabilir ya da deneme sürümünü indirebilirsiniz. Ücretsiz alternatifini de deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder