8 Haziran 2009 Pazartesi

Corel Photopaint Macro: HDR Effect, Makyaj - MakeUp ve Boyut - Image Resize

Daha önce Türk Makro geliştiricisi olan Orhan Bilikvar'ın CorelDRAW için otomatik montaj makrosunu tanıtmıştım. Orhan Bilikvar daha çok web işleri ile ilgileniyor ve raster editör olarak da Photopaint'i kullanıyor. Photopaint'in özellikleri kendisine yetmemiş olacak ki bir kaç kullanışlı makro yazmış. Önümüzdeki günlerde yine başka bir Türk makro geliştiricisinin makrolarını sizlerle paylaşacağım. Şimdi Orhan'ın neler yaptığına bakalım.

HDR Effect
Bu makro fotoğraflara HDR etkisi veriyor. Koyu fotoğraflarda açık tonlara dokunmadan koyu tonları açarak daha temiz bir görüntü elde etmenizi sağlıyor. HDR Effect makrosunu buradan indirebilirsiniz.

Makyaj - Make Up
Makyaj makrosu aslında otomatik bir ten temizleme aracı. Genelde insan yüzü fotoğraflarında istenmeyen detaylarla karşılaşırız. Makyaj makrosunu kullanarak ten görünümünü yumuşatabilirsiniz. Yumuşatmak istediğiniz bölümü öncelikle seçmenizde fayda var zira seçim yapmazsanız resmin tamamı bu efekten etkileniyor ve istenen detayları da kaybedebiliyorsunuz.
Makyaj makrosunu buradan indirebilirsiniz.

Boyut - Image Resize
Boyut makrosu ise bir görseli yeniden boyutlandırma (image resize) ve kesme (crop) işlemlerini birleştirmiş oldukça kullanışlı bir makro. Elinizdeki resimlerin hepsini aynı boyutlara getirmek istiyorsanız bu makro kesinlikle işinize yarayacaktır.
Boyut makrosunu buradan indirebilirsiniz.

Makroları CorelPhotoPaint X4'te test ettim ve sorunsuz çalışıyorlar. Makroları geliştirdiği ve ücretsiz kullanıma sunduğu için Orhan'a bir kez daha teşekkür ediyorum.

Orhan Bilikvar'ın makro sayfası

8 yorum:

  1. türk makro yazarlarının bölesine kaliteli işlerin altına imza atmaları gercekten beni cok sevindirdi

    YanıtlaSil
  2. onrozcn, devamı gelecek. Önümüzdeki günlerde içimizde ne cevherler olduğunu birlikte göreceğiz. :)

    YanıtlaSil
  3. 7 senedir Corel Draw kullanıyorum da boşuna kullanmışım sadece işimiz gereği şeyleri öğrenmişiz. Değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla

    YanıtlaSil
  4. Buradaki bağlantıların hiçbiri çalışmıyor. Güncelleyebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. Çok eski bir yazı ve maalesef bağlantıları orijinal site üzerinden verilmiş. Site sahibine ulaşarak bağlantıları güncellemesini talep edeceğiz.

      Sil
  6. bağlantılar kayıp indiremiyoruz efendim

    YanıtlaSil