16 Haziran 2009 Salı

Coupon Creator 1.0

Orta yaşa yaklaşmış olanların ve daha da eskilerin hatırlayacağı gazete kuponları vazgeçilmez bir meşgale ve promosyondu. Bu kuponları biriktirip gazete bayiine götürdüğünüzde karşılığında çeşitli ürünler almak mümkün oluyordu ki hala daha bundan vazgeçilmiş değil. Bu ürünler önceleri kitap, ansiklopedi gibi yararlı yayınlardı. Sonraları çok daha farklı şeyler verilmeye başlandı. Furyanın son demlerine doğru ise işin suyu çıktı. Günümüzde televizyon ve internetin yaygınlaşmasıyla da bu kupon olayı gözden düştü.

Gazete kuponlarının, dergilerde bulunan kuponların, bazı promosyon broşürlerinde kısacası basılı malzemeden kesilip gönderilecek her bölümde sınırları belirleyen kesikli bir çizgi ve bir de küçük makas simgesi görürüz.

Kupon etrafına çizilen bu grafiği aslında çok hızlı bir şekilde yapabiliriz. Şu sıralar macromonster'daki arkadaşlar bu işlerle çok uğraşıyor olmalı ki kupon oluşturucu bir makro yazmışlar.

Makro bu işe göre çok detaylı hazırlanmış. Çizgi rengi, kalınlığı ve kesiklerin mesafesi, köşe şekilleri gibi bir çok parametreyi belirleyebiliyorsunuz. Bunun yanında da 3 farklı makas simgesi vektörel olarak ekleniyor. Coupon Creator 1.0 malesef ücretli. Gerçi her zamanki gibi 10$ civarında düşük bir fiyata sahip fakat bu fiyata değer mi bilemiyorum. Bana göre bedava dağıtılacak bir makro olabilirdi. Fakat makronun bir özelliği var ki bunu normal şartlarda yapmak için biraz uğraşmak gerekir. Köşeler.... Köşelere dikkat ederseniz dügün bir şekilde köşe oluşturduğunu görürsünüz. Normalde bir dikdörtgen çizip outline'ı dash şekillerinden biriyle tanımladığınızda köşlerde tam birleşme olması mümkün olmayabiliyor.

X3 ve X4 uyumlu Coupon Creator 1.0 makrosunu satın almak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder