21 Mayıs 2012 Pazartesi

CorelDRAW X6 Video Ders: Yeni Nesne Stilleri ile çalışmak

CorelDRAW X6 yeniliklerinden biri de nesne stilleri... Daha önce KontDRACULA'nın kaleme aldığı CorelDRAW'da karakter ve nesne stilleri (styles) yazısında detaylı anlatımı yapılan bu özelliğin nX6'da ne denli geliştirildiğini görebilirsiniz.

5 yorum:

  1. İyi düzeyde photoshop kullanabiliyorum bu ara corel a merak saldım güzel site ve güzel paylaşımlar teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar, Photoshop çok geniş bir kullanıcı kitlesine sahip. Fotoğrafçısından, Matbaasına, Tıbbi görüntülemeden, Web Grafiklerine kadar grafik işiyle uğraşan herkesin ilk başvurduğu kaynak Photoshop. Çok da iyi bir yazılım. Fakat çoğu kişi Vektör tabanlı bir yazılımın farklı sektörlerde daha rahat ve verimli kullanıldığını bilmiyor. Ben basım sektöründe yıllardır CorelDRAW kullanıyorum. Web grafiklerini Photoshop'ta yapardım fakat CorelDRAW'ın yeni web özellikleriyle web grafikleri yapmak Photoshop'tan çok çok daha kolay. Özellikle Pixel Preview ve Object Hinting özellikleri sadece Web grafikleri için geliştirilmiş özellikler.

      Ayrıca CorelDRAW'a heveslenmek için çok uygun bir zaman. X6 sürümü oldukça verimli ve yeni özellikler getiriyor. Henüz sorunları bulunmasına rağmen ilk yamayla bir çok hatanın düzeltilmesini bekliyorum. İlk yama sadece hata düzeltmeyecek... bekleyip göreceğiz ;)

      Sil
  2. İlk yama sadece hata düzeltmeyecek demişsiniz hocam. Umarım birden fazla sayfalı dosyaları JPG export etme seçeneği de olur. Çoklu Export makrosu bazen stabilitesini kaybediyor. Geçen yine böyle bir özelliğin ihtiyacını hissettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şey umuyoruz fakat çok azını alabiliyoruz... Öncelik kararlılık, yani çökme, dosya kaybetme gibi sorunların yaşanmaması... Sonrasında ise yenilikler geliyor. Ben hep endüstri standardı yenilikleri bekliyorum işim gereği...

      Çoklu sayfa export işlerini uzun süredir yapmıorum... PDF olarak gönderiyorum. Fakat woxxom un makrosunda ne gibi bir sorun var? Ben sorun yaşadığımı hatırlamıyorum... Çok sorunu varsa yeni bir makro yazalım :)

      Sil
  3. Yaz ustam :) Süper macroda bazen ayarları sapıtıyor. Çözünürlük çoook büyük oluyor yada deforme oluyor (sağdan soldan aşırı basık)

    YanıtlaSil