8 Mayıs 2012 Salı

Son zamanların en başarılı makrosu: BDInnerShadow

CorelDRAW'ın vektörel efektler konusunda zayıf kaldığını biliyoruz. Vektör yazılımlar arasında ilk dropshadow (gölge) efektini çıkaran yazılım olmasına karşın, geliştirme yapmadığı için bu konuda Adobe serisinin hep gerisinde kaldı. CorelDRAW'da bir nesneye gölge vermek çok kolay olsa da nesne içine gölge (innershadow) vermek bir hayli uğraştırıcı olabiliyor.

Bunu düşünen bir yazılımcı CorelDRAW için çok başarılı bir makro yazmış. BDInnerShadow adındaki bu makro nesnelerin içine gölge verebilmenizi sağlıyor. Nesne içine vereceğiniz gölgelerle Bevel (kabartma) efekti de uygulama özelliğine kavuşuyorsunuz. Arayüzü de oldukça kullanışlı olan makro ile innershadow ve bevel etkisi vermek sadece bir kaç tıkla yapılabiliyor.

Makro kurulumu ve kullanımı için Makrolar sayfamıza göz atmanız yeterli. Makrolar sayfamızda tüm CorelDRAW makrolarını bir arada bulabilirsiniz. Ayrıca makro yazmaya hevesli kullanıcılar için bir kaç ders de sizi bekliyor.


Coreldraw.com'da yayınlanan ve kullanıcı istekleri doğrultusunda geliştirilen makronun 2b sürümünü buradan indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Vaoovv Süper bir şeye benziyor indirip denedim gerçektende şahane

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptığı işlem aslında basit ama manuel yapmaya kalkarsan uzun zaman alıyor. Ben özellikle arayüzünü çok beğendim, çok pratik. Hatta yeni versiyonunu bile yapmış.

      Sil
  2. Hocam yeri değil belki ama bu video'dan .gif uzantısını nasıl yapıyoruz bilginiz varmı. Makronun tanıtım resmi .gif formatında güzel ve açıklayıcı olmuş tahminimce tanıtım videosundan alıntı .gif çevrilmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Video dönüştürme yazılımlarıyla yapılıyor.

      Sil